Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Промоција књиге „Битка“
Књига песама „Битка“ др Вере Илић представљена је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“. „Вера Илић пева и слави трајање. Она нас стишаним гласом што се далеко чује, од прве до последње песме, води у тајанствене дубине никад и ничијег истог сопства и још тише нас враћа у нас, који после читања ове као и било које друге књиге, више нисмо исти”, рекао је, између осталог, рецензент књиге Милоје Радовић. Дарко Мијаиловић, лектор књиге, је нагласио да „ поезија Вере Илић по својој сажетости, мисаоности и лирској топлини подсећа и баштини најбоље токове савремене српске поезије“.

Детаљније...
 
Архитектонски путописи – Амстердам
У оквиру серијала Архитектонски путописи – градови од којих се може учити, приређен је програм посвећен Амстердаму. Говорећи о холандској престоници, архитекта Зоран Радоњић, покретач поменутог серијала, окарактерисао га је као град слободе и толеранције. Наиме, у Амстердаму живе припадници чак 180 нација. Та чињеница доприноси космополитском духу града, иако, по броју становника, који не премашује ни милион, не спада у ред метропола.

Детаљније...
 
Дан библиотекара посвећен читаоцима
Народна библиотека Стефан Првовенчани је обележавање 14. децембра, Дана библиотекара Србије, како је у поздравној речи нагласио њен директор мр Миша Милосављевић, посветила сарадницима и пријатељима, али понајвише корисницима, односно читаоцима. „Због вас постојимо, за вас радимо, ваше задовољство је и наше задовољство... ”, истакао је Милосављевић.
 
Детаљније...
 
Мала школа финансија за средњошколце
Ученици четврте године Економско-трговинске школе са професором Иваном Гочобијом, присуствовали су едукативном предавању које су одржали стручњаци из Народне банке Србије (НБС). Средњошколцима са смера – службеник осигурања, била су занимљива излагања о значају финансијске едукације, услугама НБС, текућем рачуну, платним картицама и како се осигурати од ризика и превара који су могући при коришћењу финансијских производа. Предавачи су били Срећко Карановић и Милан Маљковић из Групе за едукацију корисника финансијских услуга филијале у Крагујевцу.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750