Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Награда "Јанко Шафарик" уручена др Дејану Вукићевићу
Национална награда из области библиотекарства "Јанко Шафарик", која се додељује за укупан допринос  развоју библиотечко-информационе делатности  Републике Србије, ове године додељена je др Дејану Вукићевићу, библиотекару саветнику, запосленом на Одељењу посебних фондова у Народној библиотеци Србије.

Детаљније...
 
Зборник доступан и у електронском облику
Захваљујућу средствима Министарства културе и информисања Републике Србије, у години јубилеја значајног за нашу установу, успели смо да склопимо зборник стручних радова „Библиотеке у културном животу Србије“. Велики број примера добре праксе – акције на популаризацији књиге и читања, књижевне манифестације у организацији библиотека, издаваштво, ширење спектра услуга библиотека и др. – може се наћи на страницама зборника.

Детаљније...
 
Између Велике Албаније и окупиране Србије...
Синоћ је у краљевачкој библиотеци, пред бројним посетиоцима, представљена књига Између Велике Албаније и окупиране Србије, Нови Пазар, Тутин и Ибарски Колашин (1941 – 1944) др Милутина Живковића, историчара истраживача са Института за српску културу из Лепосавића. Ова изванредна студија прати политичка, војна и друштвено-социјална дешавања на територијално-административној, али и верско-етничкој тромеђи тзв. Недићеве Србије, тзв. Велике Албаније и гувернатората Црне Горе. Иако је у питању релативно узак простор (Нови Пазар, Тутин, Косовска Митровица, Рожаје и Рашка ), преко њега се преламају сви кључни процеси који су прожимали јужне делове Србије током њене окупације у Другом светском рату. 

Детаљније...
 
Кућа језика
Поводом 21. фебруара,Међународног дана матерњег језикакоји се, по одлуци УНЕСК – а, обележава у целом свету од 1999. год. а у сарадњи са Краљевачким друштвом учитеља и Основном школом „Милунка Савић“ из Витановца, организовали смо програм Кућа језика. Учениции учитељи витановачке школе су, за ову прилику посебно урађеним лутакама, уз креативну помоћЉубе Радете,  водитељке наше Луткарске радионице, испричали занимљиву причу о животу и делу Бранка Ћопића. Млади наратори, рецитатори, глумци и редитељи су бројној публици маштовито, сликовито, уверљиво и духовито дочарали популарне и омиљене ликове из „Јежеве кућице.“

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750