Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Литерарни конкурс Дан сећања – 14. октобар
У нашој библиотеци одржана је свечана додела награда ученицима основних и средњих школа награђених на Литерарном конкурсу који расписују Завичајно друштво Краљево и Друштво за српски језик и књижевност Краљево поводом обележавања годишњице страдања 14. октобра.

Детаљније...
 
За и против Југославије
У оквиру серијала Јубилеји, гост Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Краљево био је др Предраг Ј. Марковић са Института за савремену историју из Београда и предавач на Факултету за медије и комуникације.
Говорећи о јубилејима – 100 година од оснивања Краљевине Југославије и 75 година од формирања СФРЈ – Марковић је многобројној публици покушао да понуди одговоре на нека од питања.

Детаљније...
 
Како би Вук данас саставио Р(ј)ечник?
Поводом обележавања 200 година од објављивања Српског Рјечника, Вука  Стефановића Караџића, Народна библиотека Стефан Првовенчани организовала је програм, из серијала Јубилеји, занимљивог назива Како би Вук данас саставио Р(ј)ечник? Пред многобројном публиком, на ово питање покушали су да одговоре ученици четвртог разреда средње Економско-трговинске школе из Краљева.

Детаљније...
 
Мала школа финансија
У оквиру серијала Мала школа финансија, стручни сарадници Народне банке Србије (НБС), Срећко Карановић и Милан Маљковић, одржали су предавање ученицима средње Економско-трговинске школе (смер - финансијски администратор). Циљ овог едукативног предавања је упознавање са основним карактеристикама финансијских производа и предностима и ризицима које они носе. Поред животно важних аспеката као што су штедња, осигурање, задуживање, стручњаци из НБС говорили су о правима које корисници финансијских услуга имају. Ђаци су упознати са институцијом НБС као друштвено одговорном у области финансијског образовања, тј. за које све проблеме и недоумице везане за финансијске призводе могу да јој се обрате и на који начин.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750