Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Полазници Књижевне радионице у Храму Светог Саве
У програму посвећеном Светом Сави, који је 27. јануара одржан у Храму Светог Саве, својим радовима представили су се  полазници Књижевне радионице: Стафана Рашовић, Милица Видановић, Ружица Сретовић, Лазар Гвозденовић, Тамара Рашовић, Ана Чекановић, Богдана Јовановић, Анастасија Сандо и Бранислав Јовановић. Поред радости због учешћа, деца су на крају програма радовала и поклонима.

Детаљније...
 
Узак је пут којим ходимо...
-Узак је и кратак пут којим ходимо, забележио је тада монах, доцнији светитељ, Сава, на почетку свог Карејског типика. Имао је, наравно, у виду речи Исусове из Беседе на гори: Јер широк пут води у пропаст, и много их је који иду њиме. Узак пут води у живот, али је мало оних који иду њим.
Трновити су и често тегобни путеви којима се кретала српска култура. Већ осам векова она траје и истрајава изложена многим искушењима. Пут српске културе – будући тако дуг и обележен свим оним недаћама којима је наш народ био изложен: ратовима, страдањима, робовањима, братоубилачким омразама – пут наше културе, дакле, није био ни раван, ни праволинијски, ни поплочан, ни удобан. Многе су кривине на том путу, многе узбрдице и стрмине, многе странпутице...

Детаљније...
 
Радионица лепих речи
Поводом Савиндана у краљевачкој библиотеци одржан је програм под називом Радионица лепих речи у којем су учествовали краљевачки дечји песници, полазници наше Књижевне  радионице, ученици трећег разреда ОШ ''Светозар Марковић'' из Краљева, учитељ Саво Вељковић, њихови родитељи и писац Гордана Тимотијевић, идејни творац овог програма.  У читаоници Дечјег одељења на заједничком задатку били су и песници Нада Танасковић, Биљана Миљковић, Драган Грбовић и Милош Милишић. Песници су предводили групе младих књижевних стралаца и сви су се, с подједнаком радошћу, надметали се у занимљивој игри речима и писању стихова на задате теме.

Детаљније...
 
Легенде о Светом Сави
И ове године, у оквиру обележавања Савиндана, Дечје одељење наше Библиотеке посетили су малишане из ПП групе Конарево.
Дружење су приредили библиотекари Бојана Јеленић и Зага Стефановић, под називом Легенде о Светом Сави, а све у циљу учења и представљању саме Библиотеке и њених разноврсних садржаја.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 81 82 83 84 85 86 87 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750