Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Библиотека на Сајму књига
Као и ранијих година, Библиотека се и овога пута представила на Међународном београдском сајму књига. Осим што је наступила као излагач, Библиотека је организовала и три програма на којима се говорило о њеним издањима.
У суботу, 27. октобра, у сали „Васко Попа” уредници Дејан Алексић и Живорад Недељковић су гооврили о песничким књигама које су 2018. објављене са знаком Повеље. Живорад Недељковић је користећи нетафору песничке владе представио њене актуелне министре: Драгана Јовановића Данилова, Дарка Даничића, Лазу Лазића, Драгана Ђоковића, Ненада Јовановића, Мирјану Стефановић, Радослава Миленковића, Слободана Јовића, Ранка Рисојевића и Д. Ј. Данилов, Дарко Даничић, Слободан Јовић и Драган Ђоковић окупљеним симпатизерима обратили су се својим новообјављеним стиховима.

Детаљније...
 
Са Чарлсом Симићем
Библиотекарско друштво Србије је у сарадњи са Америчком амбасадом у Београду током трајања Београдског сајма реализовало пројекат Књиге повезују људе. Део промотивних активности, чији је циљ био приближавање амерчке књижевности српским читаоцима, био је и програм у коме је учествовала и наша библиотека.

Детаљније...
 
Читалиште Наташе Ковачевић
У оквиру обележавања 150 од оснивања Карановачке читаонице, у краљевачкој библиотеци одржан је програм Читалиште Наташе Ковачевић, посвећен недавно преминулој професорки књижевности, списатељици, глумици и редитељки. О Наташи Ковачевић говорили су њени некадашњи ученици, данас признати и познати писци, професори, глумци... др Драган Хамовић, др Драгана Вукићевић и Небојша Дугалић. Свако из свог угла и на особен начин они су евоцирали успомене на гимназијске дане и каснија дружење с професорком Ковачевић и сво троје се сложили да је познанство с њом ''ода читању''.
 
Детаљније...
 
Митови о Европској унији
Синоћ је у краљевачкој библиотеци одржана трибина посвећена европском путу Србије -  под називом Митови о ЕУ, што је уједно и наслов публикације која је том приликом представљена. У гостима нам је била госпођа Ивана Ђурић, начелница одељења за комуникације у Министарству за европске интеграције Владе Републике Србије, уредница овог издања. Она је говорила о многобројним заблудама које су, захваљујући медијском извештавању, распрострањене међу грађанима Србије. Госпођа Ђурић скренула је пажњу на важност освешћивања јавности и борбу против митова, лажних информација, погрешног интерпретирања података..
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750