Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Архитектонски путописи – Истанбул
Циклус предавања „Архитектонски путописи“ („Градови од којих се може учити“), нови програмски серијал који краљевачка Библиотека организује у сарадњи са Инжењерском комором Србије – Регионалним центром Краљево, отпочео је предавањем Зорана Радоњића о Истанбулу.
Као што је било најављено, предавање је представљало лично виђење предавача о Истанбулу са посебним нагласком на уређењу појединих јавних простора, те значају одређених инфраструктурних решења и специфичности урбаног простора.
 
Детаљније...
 
Најстарија књига у нашој Библиотеци
Обележавајући 150 година од оснивања Читаонице у Карановцу, представљамо вам и неколико раритета из нашег фонда.
Најстарија књига у поседу краљевачке Библиотеке је збирка духовних текстова преведих са грчког језика „Зерцало христианское” („Огледало хришћанско”), објављена 1801. године у Пешти. Има 184 стране и убраја се у старе књиге јер је објављена пре 1868. године, тј. пре усвајања Вукове реформе правописа.

Детаљније...
 
Статистика у библиотеци
У oквиру реализације програма сталног стручног усавршавања радника у библиотечко-информационој делатности, у четвртак 1. новембра 2018. године, у простору Дечјег одељења краљевачке библиотеке одржан је акредитовани семинар за школске библиотекаре Рашког округа и у петак 2. новембра 2018. године у Народној библиотеци Ужице одржан је акредитовани семинар за школске библиотекаре Златиборског округа, који је одобрен НБ Стефан Првовенчани од стране ЗУОВ-а, под називом „Стручни библиотечко-информациони рад у библиотекама – вођење библиотечке статистике у складу са националном законском регулативом и међународним ISO стандардима за библиотечку статистику”.  У четвртак 1. новембра 2018. године у Краљеву је одржан и акредитовани програм од стране Народне библиотеке Србије за библиотекаре јавних библиотека под називом Библиотечка статистика и њено вођење”.

Детаљније...
 
Исламски свет у делима Његоша и Андрића
У Народној библиотеци Стефан Првовенчани у Краљеву представљено је трокњижје др Мирољуба Јевтића, професора београдског Факултета политичких наука о исламском свету у делима Петра Другог Петровића Његоша и Ива Андрића. Реч је о књигама Исламска визија света код Иве Андрића и Његош и ислам, а било је речи и о делу Џихад у Босни и време глобализације. Била је то прилика да се проговори која реч више о исламској вери којој припада две милијарде људи, другој у свету по бројности верника.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750