Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Крај пута – Владимир Арсенијевић
Владимир Арсенијевић, књижевник из Београда и, још увек, најмлађи добитник НИН-ове награде за роман „У потпалубљу“, који је објављен безмало пре четврт века, први је гост новопокренутог серијала „Крај пута“. Циљ овог књижевног програма је упознавање краљевачке читалачке публике са истакнутим писцима из региона, са истог говорног подручја.

Детаљније...
 
Архитектонски путописи – Валенсија
Предавањем архитекте Вање Милојковић о Валенсији, настављен је циклус „Архитектонски путописи“ („Градови од којих се може учити“), нови програмски серијал који наша библиотека организује у сарадњи са Инжењерском комором Србије – Регионалним центром Краљево.

Детаљније...
 
Академско образовање у фотографији
Настављајући да обележава значајан јубилеј, век и по постојања, Народна библиотека у сарадњи са Фото-кино клубом Краљево, организовала је занимљиво предавање: Академско образовање у фотографији. О овој изузетно популарној теми, која је данас свуда присутна, говорили су председник Фото-кино клуба Краљево професор Владан Маринковић, Милица Шолајић-Поповић, која је завршила  основне и мастер студије на модулу Фотографија на Факултету Примењених уметности у Београду и Бранимир Миловановић, који је завршио Факултет драмских уметности –студијски програм - камера.

Детаљније...
 
Зелене библиотеке
У организацији Националне и свеучилишне књижнице у Загребу и Радне групе за зелене књижнице Хрватског књижничарског друштва, од 8. до 10. новембра, у Загребу је одржана 1. међународна конференција о зеленим библиотекама Let’s go green! Припадници библиотечке заједнице целог света и признати научници, стручњаци и активисти из различитих "зелених" области представили су најновија кретања у подручју развоја зелених библиотека и екологије. Учесници из више од 20 земаља разменили су искуства и примере добре праксе, истичући улогу библиотека у промовисању питања која се тичу одрживог развоја и заштите животне околине у целини.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750