Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Представљен роман „Јаз“ Милоша Дражовића
Вешто балансирајући са фактографијом и фикцијом писац романа "Јаз" Милош Дражовић створио је вишеслојно и динамично штиво које се чита у даху - речено је на представљању ове књиге у Народној библиотеци "Стефан Првовечани". Промоција је одржана 27. децембра, а говориле су мр Ана Гвозденовић, књижевна критичарка, Александра Ковачевић, позоришна редитељка, Радмла Весковић, новинарка и аутор Милош Дражовић.

Детаљније...
 
Звездано јато
Новогодишња атмосфера испунила је синоћ простор Дечјег одељења наше библиотеке. Традиционални програм Књижевне радионице „Звездано јато“ окупио је бројне талентоване малишане.
О Новој години, деда Мразу, пахуљицама, светлуцавим јелкама, новогодишњим жељама и поклонима говорили су прозни и поетски радови талентованих полазника Књижевне радионице, а све то песмом је пратио хор Звездице СОС Дечјег села Краљево, са диригентом Лидијом Спаски.

Детаљније...
 
Представљена издавачка кућа „Одисеја”
На Дечјем одељењу Народне библиотеке "Стефан Првовенчани" представљене су књиге за децу издавачке куће „Одисеја“ из Београда. О најновијим романима за децу недавно објављеним у овој издавачкој кући,  младој читалачкој публици, ученицима четвртог разреда Основне школе „Свети Сава“ из Рибнице, говорио је Александар Губаш, књижевни критичар. Он је нагласио да је „Одисеја“ специјализована за преводе на српски језик награђиваних европских аутора за децу. 

Детаљније...
 
Претпразнични песнички кружок
Синоћ је у краљевачкој библиотеци одржан занимљив програм посвећен двема књигама које су се прошле године појавиле у издању Повеље. Реч је о песничкој збирци Царски часови Дарка Даничића и књизи есеја Речи у сенци Александра Б. Лаковића.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750