Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

„Освит” представљен у Библиотеци
Прошлог уторка у нашој библиотеци представљен је нов број Освита, листа ученика и наставника ОШ „Светозар Марковић”. Програм је уприличен у склопу обележавања 60 година постојања Школе, која данас броји преко 940 ученика и једна је од највећих и најуспешнијих у нашем граду а са којом наша библиотека негује успешну и плодну сарадњу. Програм су водили ученици Азра Билаловић и Божидар Бркић, који су присутне упознали са историјатом часописа, покренутог далеке 1962. године наиницијативу тадашње наставнице српскохрватског језика Јованке Мијаиловић. Наставница Мијаиловић се обратила окупљенима–некадашњим и данашњим ђацима, колегама, родитељима, и подсетила на времена оснивања школског листа, који је име добио по листу који је издавао и уређивао Светозар Марковић.

Детаљније...
 
Архитектонски путописи - Беч
У оквиру серијала Архитектонски путописи – Градови од којих се може учити, архитекта Милорад Миладиновић представио је Беч. Ово интересантно предавање привукло је велики број посетилаца, не само чланова Инжењерске коморе Србије - урбанистичке и архитектонске струке, већ и Краљевчана који су желели боље да упознају историју и архитектуру ове метрополе на Дунаву.

Детаљније...
 
O старим занатима у Новом Пазару
У организацији Народне библиотеке „Доситеј Обрадовић“ из Новог Пазара, 23. новембра, одржан је традиционални округли сто на тему „Стари занати“. Ово окупљање није замишљено само као класични округли сто, већ је циљ био да се покрене овакав вид оживљавања традиције у локалним заједница.

Детаљније...
 
„Крај пута“ са Мухаремом Баздуљем
У Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ Краљево, дан за даном, одржана су два програма са значајним регионалним писцима. Први гост био је Владимир Арсенијевић, добитник НИН-ове награде, а потом су многобројни Краљевчани имали прилику да се упознају са књижевним стваралаштвом Мухарема Баздуља, писца из Београда, који је рођен у Травнику.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750