Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

„Други боравак“ Бранимира Штулића у Краљеву
У петак, 7. децембра,  у краљевачкој библиотеци „Стефан Првовенчани“, испуњеној рекодним бројем посетилаца, по први пут промовисана је докторска дисертација „Рок поезија Бранимира Штулића и њени медијски одјеци“ Златомира Гајића , асистента на Одсеку за књижевност Новосадског Филозофског факутета.
Ментор ове дисертације  је доктор Драган Станић, председник Матице Српске.

Детаљније...
 
Представљена збиркa песама „После потопа“
Иван Новчић, песник и приповедач из Краљева, представио је нову збирку песама „После потопа“, коју је ове године објавила издавачка кућа Пресинг из Младеновца. Аутор је до сада објавио збирке песама „Ампутација душе“ (2003), „Шифарник страдања“ (2008), студију „Емир Кустурица: поетика порицања смрти“ (2016) и збирку прича „Срем и Суматра“ (2017).

Детаљније...
 
Европски дневник
Након веома успешно спроведених претходних конкурса, Делегација ЕУ у Србији је и ове године расписала, трећи по реду, конкурс за Европски дневник. Координаторка пројекта, Јована Божичковић, јуче је у Библиотеци краљевачким средњошколцима представила услове под којима могу да се пријаве за учешће.

Детаљније...
 
Литерарни конкурс Дан сећања – 14. октобар
У нашој библиотеци одржана је свечана додела награда ученицима основних и средњих школа награђених на Литерарном конкурсу који расписују Завичајно друштво Краљево и Друштво за српски језик и књижевност Краљево поводом обележавања годишњице страдања 14. октобра.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750