Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Kонцерт и књига
Поводом обележавања 40 година панка и 30 година хардкора у граду на Ибру, у децембру прошле године одржан је и концерт „Пламен још гори“ на којем су наступили бендови из деведесетих и данас активни „The Truth“, а ускоро би из штампе требало да изађе и књига под радним насловом „Краљевачка хроника:40 година панка 1978.-2018.“, чији је аутор Војкан Трифуновић. 

Детаљније...
 
Сретење у вери и историји
У оквиру нашег серијала Кроз историјске изворе, а у  сарадњи са друштвом „Сачувајмо Отроке“, на Сретење Господње 2019. у Отроцима, реализовали смо традиционални програм Сретење Господње у вери и историји.

Детаљније...
 
Одштампана монографија "Век и по библиотеке у Краљеву"
Поводом обележавања века и по постојања, Народна  библиотека Стефан Првовенчани објавила је монографију Век и по библиотеке у Краљеву. У овом обимном и луксузно штампаном делу, представљене су све библиотечке службе, књижни фондови, одељења, бивши и садашњи библиотекари, сарадници, програми, радионице, писци који су у њој запослени... Ова монографија заправо је прича о прошлости, садашњости и будућности наше Библиотеке, сврстане у ред најуспешнијих у Србији, у више наврата награђиване и одликоване. Почеци рада сежу у другу половину 19. века. Наиме, у једном рукопису који се чува у Историјском архиву Србије, читамо да у Срезу карановачком, у вароши Карановцу (некадашње име Краљева) Читаоница постоји од 1868. године...С кратким прекидима у  бурним временима, брига о књизи и љубитељима читања траје до данашњег дана.

Детаљније...
 
Нови број часописа "Повеља"
''Не памтим ништа пре снега. Много пута сам покушавао да се вратим уназад, да се пробијем кроз копрену белог, али нисам успео да пређем границу сећања. Понекад сумњам – да ли је пре снега било ичега?...''
Овим почетним реченицама из приче Снег, трагови Горана Петровића, отворен је нови број нашег часописа Повеља. У наставку Прочеља, уводне рубрике, објављени су прозни и песнички прилози Гојка Божовића, Славка Стаменића, Петра Матовића, Драгана Б. Ђоковића, Слађане Илић и Слободанке Живковић.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750