Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Представљена књига „Полазиште“
„Полазиште“, прва књига младе Александра Радаковић, Краљевчанке која живи и ради у Београду, промовисана је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ Краљево. Поред ауторке, програму су присуствовали Миодраг Јакшић, главни и одговорни уредник Издавачке куће Арте из Београда и глумац Фуад Табучић, који је интерпретирао Александрине песме.

Детаљније...
 
Водич кроз манастире и света места - Хиландар
Синоћ је у краљевачкој библиотеци представљена књига Александра Б. Лаковића  "Хиландар и Света Гора, између мита и историје: путопис у слици и речи", коју су прошле године, у сусрет осамстогодишњици самосталности Српске православне цркве, објавили Центар за културу "Градац" из Рашке и ИК Духовни луг из Крагујевца. О књизи је најпре говорио уредник Милојко Милићевић а затим је на пут по Светој гори атонској присутне повео Александар Лаковић,писац и књижевни критичар. Присутни су могли да уживају у веома успелим фотографијама тројице аутора: Рајка Каришића, Горана Вељковића и Мирослава Јеремића.
 
Детаљније...
 
Представљен роман Љиљане Дугалић
У Дому војске у Краљеву у уторак, 15. априла, бројна публика имала је прилику да се упозна са првим романом Љиљане Дугалић „На обали“. Завичајна ауторка (по оцу из Студенице) је песник, прозаиста и есејиста, позната по причама за децу „Лука у чаробном дворишту“ и „Лукин камени брод“, а за прозну збирку „Акт“ добила је Андрићеву награду. Оснивач је и председник Удружења „Колевка или Мајка“, које се бави афирмацијом дружељубља између деце и особа са инвалидитетом и деце и особа без сличних сметњи.

Детаљније...
 
Покренут серијал “Тумачење библијских текстова”
Протеклог петка у нашој библиотеци одржано је прво предавање у оквиру новопокренутог програмског циклуса, насловљеног Тумачење библијских текстова. У основи серијала је идеја да се Свето писмо разнострано осветли сагледавањем филозофске подлоге, естетских особености и књижевне вредности библијских текстова. Кроз библијске приче, током читавог серијала, својим тумачењима, водиће нас др Ивица Живковић, дугогодишњи професор Богословије у Нишу и предавач верске наставе.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750