Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

У Библиотеци одржана Смотра рецитатора
Педесета Смотра рецитатора града Краљева, ''Песниче народа мог'', најстаријa градска културна манифестација, одржана је, по други пут, у краљевачкој Библиотеци. Надметали су се ученици 13 основних и 5 средњих школа, њих  87, у три категорије. Најпре их је, говорећи о важности културе говора и дијалога, поздравила Бојана Маринковић, начелница Школске управе Рашког округа и председница жирија Смотре, а потом су, у ревијалном делу програма, ученици Школе за основно и средње образовање ''Иво Лола Рибар'' казивали песме Воје Царића, Љиљане Андрић и Слободана Станишића. Осим Маринковићеве, жири су сачињавали Наташа Степић из ОШ ''Драган Маринковић'' из Адрана, Катарина Јаблановић, заменица директора Библиотеке, Наташа Пантовић, гимназијска професорица и глумац Стефан Миликић.

Детаљније...
 
Види чуда III
Недавно се у сарадњи наше Библиотеке и „Службеног гласника“ из Београда појавила трећа књига из серије „Види чуда“. У књизи је заступљено седморо писаца за децу различитих генерација, поетика и начина приповедања: Добрица Ерић, Лаза Лазић, Урош Петровић, Владимир Андрић, Јасминка Петровић, Јово Кнежевић и Бошко Ломовић.Аутори се разликују по чудима, а заједничка им је драгоцена способност да могу се зачуде. 
 
Детаљније...
 
Библиотека у Основној школи „Јово Курсула“
Програм намењем популаризацији књиге, читања и знања Библиотека у школи, школа у библиотеци, одржан је у Основној школи „Јово Курсула“. У програму су учествовали писци за децу и библиотекари Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Гордана Тимотијевић и Милоје Радовић. О значају књиге и улози библиотека у одрастању и развоју читалачких навика, поред писаца, ученицима је говорила и Софија Николић, школски библиотекар. Она је, за ову прилику, посебно приредила веома занимљиву, едукативну и креативну изложбу посвећену књижевном стваралаштву гостујућих писаца, а наша библиотечка породица је постала бројнија за осамдесет нових чланова.

Детаљније...
 
Прича о породичном читању
За стотину  ученика из Основних школа „Јован Дучић“ из Роћевића, „Јово Курсула“ и „Димитрије Туцовић“  из Краљева, који се налазе у школи у природи на Гочу, приредили смо едукативни библиотечки програм насловљен стиховима Моша Одаловића Ја имам маму, тату, бата, секу / и народну библиотеку. Причу о породичном читању, библиотеци као кући знања и креативног стваралаштва, о радионицама које бесплатно за децу и родитеље организује Народна библиотека „Стефан Првовенчани“, малишанима је говорио библиотекар саветник Милоје Радовић.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750