Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Нови број „Повеље” с додацима
Крајем минуле године краљевачка библиотека објавила је нови број часописа Повеља ( с додацима) којег, у  почетној рубрици Прочеље, отварају песнички и прозни прилози Драгана Бошковића, Весне Капор, Мираша Мартиновића, Љубише Симовића, Јованке Живановић, Биљане Т. Петровић, Александра Марића, Велимира Кнежевића и Горице Радмиловић.
У рубрици Премошћење, резервисаној за преведену књижевност, штампане су Песме древног Јапана у преводу са старојапанског Кајоко Јамасаки. Причу Олге Токарчук Зимница с пољског је превела Милица Маркић, а песме Сергеја Завјалова (Каденце)  с руског језика превела је Мирјана Петровић. Песников избор сачинио је Ристо Василевски.

Детаљније...
 
Вршњачком едукацијом о Игору Коларову
У Народној библиотеци „Стефан Првовенчани”, 24. 12. 2018. одржана је презентација пројекта „Вршњачка едукација и укључивање локалне заједнице у обележавање значајних догађаја - Дани Коларова”.
Организатор пројекта је Ана Милуновић, наставник српског језика. У пројекту су учествовали ученици 6/1 ОШ "Светозар Марковић", као едукатори, и ученици 5/4, који су у пратњи одељењског старешине Гордане Киковић, присуствовали презентацији. Гости су били ученици петог разреда ОШ „Вук Караџић”, под вођством наставника српског језика Сандре Рудњанин.

Детаљније...
 
Представљен роман „Јаз“ Милоша Дражовића
Вешто балансирајући са фактографијом и фикцијом писац романа "Јаз" Милош Дражовић створио је вишеслојно и динамично штиво које се чита у даху - речено је на представљању ове књиге у Народној библиотеци "Стефан Првовечани". Промоција је одржана 27. децембра, а говориле су мр Ана Гвозденовић, књижевна критичарка, Александра Ковачевић, позоришна редитељка, Радмла Весковић, новинарка и аутор Милош Дражовић.

Детаљније...
 
Звездано јато
Новогодишња атмосфера испунила је синоћ простор Дечјег одељења наше библиотеке. Традиционални програм Књижевне радионице „Звездано јато“ окупио је бројне талентоване малишане.
О Новој години, деда Мразу, пахуљицама, светлуцавим јелкама, новогодишњим жељама и поклонима говорили су прозни и поетски радови талентованих полазника Књижевне радионице, а све то песмом је пратио хор Звездице СОС Дечјег села Краљево, са диригентом Лидијом Спаски.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750