Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Са Чарлсом Симићем
Библиотекарско друштво Србије је у сарадњи са Америчком амбасадом у Београду током трајања Београдског сајма реализовало пројекат Књиге повезују људе. Део промотивних активности, чији је циљ био приближавање амерчке књижевности српским читаоцима, био је и програм у коме је учествовала и наша библиотека.

Детаљније...
 
Читалиште Наташе Ковачевић
У оквиру обележавања 150 од оснивања Карановачке читаонице, у краљевачкој библиотеци одржан је програм Читалиште Наташе Ковачевић, посвећен недавно преминулој професорки књижевности, списатељици, глумици и редитељки. О Наташи Ковачевић говорили су њени некадашњи ученици, данас признати и познати писци, професори, глумци... др Драган Хамовић, др Драгана Вукићевић и Небојша Дугалић. Свако из свог угла и на особен начин они су евоцирали успомене на гимназијске дане и каснија дружење с професорком Ковачевић и сво троје се сложили да је познанство с њом ''ода читању''.
 
Детаљније...
 
Митови о Европској унији
Синоћ је у краљевачкој библиотеци одржана трибина посвећена европском путу Србије -  под називом Митови о ЕУ, што је уједно и наслов публикације која је том приликом представљена. У гостима нам је била госпођа Ивана Ђурић, начелница одељења за комуникације у Министарству за европске интеграције Владе Републике Србије, уредница овог издања. Она је говорила о многобројним заблудама које су, захваљујући медијском извештавању, распрострањене међу грађанима Србије. Госпођа Ђурић скренула је пажњу на важност освешћивања јавности и борбу против митова, лажних информација, погрешног интерпретирања података..
Детаљније...
 
Састанак директора у Врњачкој Бањи
Народна библиотека „Др Душан Радић“ у Врњачкој Бањи у среду, 18. октобра, била је домаћин састанка директора матичне библитеке са директорима општинских библиотека Рашког округа. Састанку су присуствовали мр Миша Милосављевић, директор НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Катарина Јаблановић, заменик директора и шеф Службе за развој библиотечке делатности и матичне послове НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Иван Бошковић, секретар НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Елијас Реброња, директор НБ „Доситеј Обрадовић“ Нови Пазар, Амела Шкријељ, заменик директора НБ „Доситеј Обрадовић“ Нови Пазар, Дејан Лучић, директор НБ „Др Душан Радић“ Врњачка Бања, Вахид Демировић, директор НБ „Др Ејуп Мушовић“ Тутин, Дејан Котурановић, директор Културног центра „Градац“ Рашка и Никша Барлов, руководилац библиотеке Културног центра „Градац“ Рашка.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750