Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Изложба о Стефану Првовенчаном у Љубовији
Изложба „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији“, чији су аутори Данка Спасојевић и Ивана Хренко, гостује у Библиотеци „Милован Глишић“ у Љубовији, у оквиру Азбуковачких духовних свечаности, манифестацији која за циљ има неговање, проучавање и афирмисање вредности наше православне вере и националне културе.

Детаљније...
 
Представљена Енциклопедија Републике Српске
- Наш задатак јесте да покажемо да смо ми у Републици Српској по култури, обичајима, начину испољавања самосвијети...народ који има своју историју и да наши крајеви никада нису били нека непозната земља, већ је ту увијек бујао живот...
Овим је речима проф. др Рајко Кузмановић, председник Академије наука и умјетности Републике Српске ( и некадашњи председник РС ) и председник Уређивачког одбора, започео причу о Енциклопедији Републике Српске, на представљању њеног првог тома у краљевачкој библиотеци.

Детаљније...
 
Цео свет је једна библиотека
Програм Цео свет је једна библиотека смо приредили поводом посете госпође Џорџине Вело, градоначелнице града Јужни Еуклид и цивилне делегације Националне гарде државе Охајо нашој библиотеци и нашем граду. Госте и бројну публику поздравио је Милоје Радовић, библиотекар саветник и аутор програма. Он је, између осталог, рекао: „ Ко жели да сазна све о једном граду, о једном народу, или о једној земљи прво треба да посети њихову библиотеку. Она је њихово тачно огледало. У њему се јасно види ко су били, ко су и шта су сада и шта ће бити сутра.“

Детаљније...
 
Награде нашим младим литератама
Жири Међународног фестивала хумора за децу који се по тридесети пут одржава у Лазаревцу, високо је вредновао литерарне радове младих полазника Књижевне радионице Народне библиотеке Стефан Првовенчани из Краљева. Реч је о ученицима краљевачких основних школа од првог до осмог разреда: Павлу Митровићу, Милици Видановић, Ксенији Вуловић, Уни Вукадиновић, Емилији Јукић, Ани Чекановић и Браниславу Јовановићу.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750