Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

„1968. - Тражење немогућег“
О бурним данима с почетка јуна 1968. године, на трибини која је одржана у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“, говорили су  професори са катедре за социологију Филозофског факултета у Београду проф. др Нада Секулић, проф. др Ђокица Јовановић, доц. др Јово Бакић, као и мр Владимир Маровић, професор филозофије у Гимназији Краљево.

Детаљније...
 
Изложба о Првовенчаном и „Повеља“ у Херцег Новом
Захваљујући сарадњи између Матице Боке, Градске библиотеке и читаонице Херцег Нови и наше библиотеке, у Херцег Новом је, крајем минуле недеље, у галерији „Јосип Бепо Бенковић“ било организовано представљање изложбе „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији“, чији су аутори Данка Спасојевић и Ивана Хренко. Програму су присуствовали конзул Србије Зоран Дојчиновић, председница СО Котор, Драгица Перовић, секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало, архејерејски намесник херцегновски Радомир Никчевић, београдски писац Влада Арсић, као и многобројна херцегновска публика.

Детаљније...
 
Сарадња са Библиотеком из Херцег Новог
Имајући у виду заједничке интересе на подручју библиотечке и информационе делатности, а у жељи да унапреде заједничку сарадњу и да допринесу развоју културних веза, Невенка Митровић, директорка Јавне установе Градска библиотека и читаоница Херцег Нови и Миша Милосављевић, директор Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Краљево, 8. јуна у Херцег Новом потписали су Протокол о сарадњи.

Детаљније...
 
Библионет 2018.

У Библиотеци Матице српске у Новом Саду, 7, 8. и 9. јуна, одржан је традиционални стручно-научни скуп Библионет. Ово ће били дванаеста годишња конференција Библионет, коју организује Заједница матичних библиотека Србије, са циљем да се унапреде активности матичних библиотека у регионалним центрима и другим народним библиотекама у Србији, као и да се афирмишу научно-истраживачке активности у домаћем библиотекарству.


Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750