Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Изложба о Стефану Првовенчаном у Беранама
Изложба „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији“, аутора Данке Спасојевић и Иване Хренко, отворена је 27. јула у спомен кући војводе Гавра Вуковића у Беранама.
Приликом отварања изложбе говорили су Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије и г. Дамјан Ћулафић. Догађају су присуствовали Епископ пакрачко-славонски г. Јован и бројна публика.

Детаљније...
 
Деца из Рамале на нашем Дечјем одељењу
Наше Дечје одељење угостило је децу и просветне раднике из Школе наде (School of hope) из палестинског града Рамале и њихове домаћине, ученике и наставнике Основне школе „Вук Караџић из Рибницe. О историји књиге и библиотека у краљевачком крају говорио је библиотекар саветник Милоје Радовић. Он је посебно нагласио да ове године наша Библиотека обележава велики јубилеј − 150 година од оснивања библиотеке, која је све те године била и остала велика подршка реализацији програма образовних установа. 

Детаљније...
 
Оливера Недељковић и причина деца
У прогамском серијалу Лектира не боли гостовала је Оливера Недељковић, писац за децу и одрасле и библиотекар саветник Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Чачаку. „Све што нас окружује је настало је и настаје из приче. Сви смо ми причина деца. Ко чита тај је вишеод других унашој свеопштој причи. Он увек може да учини  свет бољим и лепшим.Али,он то не сме да чини само за себе, него за све које зна и за оне које не зна“, поручила је, између осталог,  у надахнутој и веома поетичној беседи списатељица „Причиног детета“.Она је са великом радошћу одговарала на бројна занимљива, духовита и мудра питања њене читалачке публике, односно ученика краљевачких основних школа. 

Детаљније...
 
Писац из лектире у програму Лектира не боли
Чаробњак лепих речи, писац из лектире, читанки  и буквара, уредник у нашој Издавачкој делатности Дејан Алексић, гостовао је у програму Лектира не боли. Ученици краљевачких школа, њихови учитељи, професори и родитељи су били активни учесници разигране, разговорљиве и духовите Дејанове приче о његовим причама, песме о песмама и загонетке о загонеткама.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Преображење 2018.


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево позива све одличне ученике да се поводом завршетка школске године , од 25. јуна до 31. августа 2018. године, бесплатно учлане у Библиотеку. На располагању вам је богат фонд књига, новина, часописа, стручне литературе, књижне и некњижне грађе. Постаните члан Библиотеке, довољно је да понесете сведочанство или ђачку књижицу.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750