Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Библиотеке – центри знања о ЕУ
У библиотеци Димитрије Туцовић у Лазаревцу, одржан је међународни стручни скуп "Библиотеке – центри знања о ЕУ", чији је циљ било представљање остварених резултата током трајања пројекта ЕУТЕКА, који је на целој територији републике Србије спроводила Делегација Европске уније. Рад на ширењу информација о ЕУ у Народној библиотеци Стефан Првовенчани, присутнима је презентовала наша колегиница Нина Раденковић, дипломирани библиотекар.

Детаљније...
 
Представљена "Епска Србија" Милисaва Савића
-Путовање писца Милисава Савића по светим местима српске епске поезије, путовање је у епски путопис, у срце наше усмене и писане епске истине. Савићева књижевна дела својеврсна су сведочанства која нам говоре ко нам је задужбине градио, с којом сврхом, од каквог материјала, па нам тако и његова књига Епска Србија даје одговор ко смо и зашто смо...
Овом констатацијом др Ане Стишовић Миловановић, започело је синоћно представљање путописне књиге Милисава Савића Епска Србија коју је, прошле године, објавило Друштво Рашка школа из Београда и коју сматрају наставком његовог претходног путописа Долином српских краљева.

Детаљније...
 
Нови Управни одбор Народне библиотеке Србије
Протекле недеље Влада Републике Србије именовала нови Управни одбор Националне библиотеке. Међу новим члановима УО Народне библиотеке Србије налазе се двоје некадашњих директора НБ ''Стефан Првовенчани'' из Краљевља: Драгана Типсаревић, библиотекар саветник у пензији и др Драган Хамовић, виши научни сарадник у Институту за књижевност и уметност и специјални саветник министра културе и информисања. Поред двоје Краљевчана, у УО Народне библиотеке Србије именована је и др Драгана Грујић, доцент на београдском Филолошком факултету.

Детаљније...
 
Дан Европе
Сада већ традиционално, по трећи пут, Народна библиотека Стефан Првовенчани обележила је  9. мај – Дан Европе. Овај датум је веома значајан за историју ЕУ, јер је тада објављена „Шуманова декларација“, документ који се сматра првим кораком ка стварању заједнице европских земаља. Дан Европе је, уз химну и заставу, један од симбола ЕУ. 

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Преображење 2018.


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево позива све одличне ученике да се поводом завршетка школске године , од 25. јуна до 31. августа 2018. године, бесплатно учлане у Библиотеку. На располагању вам је богат фонд књига, новина, часописа, стручне литературе, књижне и некњижне грађе. Постаните члан Библиотеке, довољно је да понесете сведочанство или ђачку књижицу.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750