Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Капима кроз време - чесме
 
У циљу афирмације завичајних фондова, као  и анимирања истраживачких активности свих завичајних библиотечких фондова, Народна библиотека "Доситеј Обрадовић" из Новог Пазара је организовала тематски округли сто на којем су учествовале колеге завичајних одељења из библиотека са простора Републике Србије. Циљ овог окупљања био је представљање ресурса  завичајних збирки, као и размена искустава. Овогодишња тема округлог стола је "Капима кроз време - чесме".
 
Детаљније...
 
У новом броју ''Повеље''
На првим страницама новог броја нашег часописа ''Повеља'', односно рубрици ''Прочеље'', налазе се песнички и прозни радови Николе Вујчића, Ненада Шапоње, Врсана Лештарића, Љубише Ћирковића, Милана Мицића, Марије Ракић Шаранац, Драгише Обрадовића, Атјане Дрековић, Дубравке Матовић и Ђорђа Богојевића. У рубрици ''Премошћења'', резервисаној за преведену књижевност, објављене су приче Владимира Набокова ''Путник''и песме Агњешка Гинко, у преводима Алена Бешића, односно Александра Шаранца.

Детаљније...
 
Златно Гашино перо Дејану Алексићу
Нашем колеги Дејану Алексићу протекле недеље је уручена престижна књижевна награда намењена ствараоцима за децу Златно Гашино перо. Награда је додељена у Лазаревцу, у оквиру 29. Међународног фестивала хумора за децу, а Слободан Станишић, председник жирија, истакао је да не само да награде афирмишу писце већ је у овом случају Фестивал на добитку захваљујући имену и делу свога лауреата.
 
 
Библиотеке централне Европе
Јуче је у нашој библиотеци одржан занимљив и инспиративан програм БИБЛИОТЕКЕ ЦЕНТРАЛНЕ ЕВРОПЕ, намењен првенствено библиотекарима али и сви љубитељима књиге и лепе речи. На програму је представљен пројекат „1000 километара за 1000 идеја” Библиотекарског друштва Србије, који је реализован у августу ове године. Захваљујући средствима Друштва и подршци Министарства културе библиотекари Србије су имали прилике да присуствују Ифлиној конференцији у Вроцлаву, али и да обиђу различите типове библиотека у Чешкој, Пољској и Словачкој. 

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • У петак, 6. октобра на Филолошком факултету у Београду, поводом Дана факултета, Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" Краљево уручена је Повеља захвалности за континуирану подршку и изузетну сарадњу у развоју науке о језику, књижевности и култури.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 2

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750