Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Помоћ за Филипа Тошића
Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ била је домаћин овогодишњег петог хуманитарног Васкршњег дечјег сабора, који традиционално организује Удружење „Краљевина Србија“ под покровитељством предстолонаследника Александра II Карађорђевића. Отварајући манифестацију, Дарко Митровић, председник Градског одбора је посебно истакао да „деца из Предшколске установе и основних школа Краљева помажу свом другару Филипу Тошићу да скупи новац за сложену операцију“, а затим је Марио Мајсторовић, председник Удружења „Краљевина Србија“, прочитао поруку коју је учесницима ове племените манифестације упутио предстолонаследник Александар II Карађорђевић, у којој се каже:

Детаљније...
 
Радости читања
У сарадњи са Дечјим одмаралиштем „Гоч“, за полазнике школе у природи који су дошли на ову, како смо је недавно преименовали Дечју планину, из Основне школе „Љупче Николић“ из Алексинца и краљевачких вртића „Невен“, „Младост“ и „Лане“ из Матарушке Бање, организовали смо библиотечки програм под називом Радости  читања. О историји књиге и читања, о непоновљивим и свима одувек потребним радостима које људима доносе књиге и читање, деци, учитељима и васпитачима, говорио је Милоје Радовић, библиотекар саветник.

Детаљније...
 
Сличице Гордане Тимотијевић
Представљање дечјег романа Сличице, у краљевачкој Библиотеци, окупило је бројне љубитеље стваралаштва ауторке Гордане Тимотијевић. Смењивали су се, у улогама Горданиних књишких ликова, ученици ОШ Доситеј Обрадовић из Врбе и млади певачи из хора Звездице Дечјег села, под уметничким надзором Лидије Спаски. Да све буде свечаније потрудила се и глумица Биљана Костантиновић, првакиња Краљевачког позоришта, као и водитељ, песник Милоје Радовић.

Детаљније...
 
Три песника
У краљевачкој Библиотеци започет је серијал представљања аутора књижевног блока Радионица песника, а први су пред публику изашли песници Александар Марић, Зоран Недељковић и Тони Пердић. Они су говорили песме из својих књига одштампаних крајем прошле и почетком ове године. Реч је о збиркама Косовски прозбеник (Марић), Ватропсалми (Недељковић) и Вртлар у ромингу (Пердић).
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>


Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750