Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Нашој књизи награде Ђура Јакшић и Васко Попа
Збирка песама У обручу Бојане Стојановић Пантовић, објављена прошле године у Повељиној библиотеци Поезија, данас, награђена је овог лета са два престижна признања. Најпре јој је припала награда Ђура Јакшић ''за најбољу песничку књигу'' коју додељује истоимена библиотека из Српске Црње, а затим овенчана и наградом Васко Попа Града Вршца. 

Детаљније...
 
Изложба о Првовенчаном у Подгорици
Захваљујући сарадњи између Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ и Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори,  изложба „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији“, након Херцег Новог, гостује у Подгорици, у периоду од 29. јуна до 6. јула. Отварање је било уприличено крајем минуле недеље у Књижари Матице српске у овом граду. У програму су, на отварању изложбе, учествовали Ивана Хренко, која је поред Данке Спасојевић, аутор изложбе, проф.др Јелица Стојановић, председник Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори и мр Радоје Фемић, професор на Филолошком факултету у Никшићу. 

Детаљније...
 
Писци наше библиотеке
На почетку обележавања века и по постојања Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Краљево, одржано је књижевно вече чији су учесници били писци који су били или су запослени у њој. Пред бројном публиком наступили су Горан Петровић, Драган Хамовић, Дејан Вукићевић, Живорад Недељковић, Дејан Алексић, Милоје Радовић, Верослав Стефановић и Милош Милишић.

Детаљније...
 
Усвојен програм обележавања јубилеја Библиотеке
Програм обележавања 150 година Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Краљево богат је и садржајан, а у њему ће учествовати бројни писци, библиотекари и научни радници из ове области. Програм обележавања, који ће трајати до краја године, усвојен је на седници Организационог одбора, одржаној у згради Скупштине Града Краљева. Њоме је председавао др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750