Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Писци за децу у Студеници и Бзовику
На почетку Дечје недеље организовали смо сусрете писаца за децу са децом из ОШ „Стефан Немања“ Студеница (матична школа)  и њеном истуреном одељењу у Бзовику које похађају два ученика другог разреда и један предшколац.

Детаљније...
 
Изложба о Првовенчаном и Издавачка у Нишу
У Галерији Културног центра у Нишу, крајем минуле недеље, уприличено је отварање изложбе Стефан Првовенчани у књижевности и историографији, чији су аутори Данка Спасојевић и Ивана Хренко, као и представљање Издавачке делатности НБ Стефан Првовенчани.

Детаљније...
 
150 година Народне библиотеке "Стефан Првовенчани"
Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево и град Краљево ове године обележавају век и по од оснивања прве читаонице у Карановцу - Ова читаоница представља зачетак библиотекарства у нашем граду и данашње краљевачке библиотеке.
У време када је Карановац имао око 1.900 становника, од којих је тек четвртина била писмена, група образованих, напредних Карановчана 1868. године основала је читаоницу. Где се налазила - није познато, али се зна да је била претплаћена на 8 новина и да је организовала културни и забавни живот у вароши.

Детаљније...
 
Представљен роман "Књига Јаковљеве"
„Књиге Јаковљеве", роман пољске списатељице Олге Токарчук, овогодишње добитнице међународне Награде „Букер", у преводу Милице Маркић (Паидеиа / Службени гласник, 2017), представљен је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ Краљево. О књизи су говорили преводилац Милица Маркић и Петар В. Арбутина, директор издавачке делатности у Службеном гласнику.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 3

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750