Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Мала школа финансија
Као наставак дугогодишње сарадње наше Библиотеке са Народном банком Србије на пољу финансијске едукације грађана, одржана је трибина под називом „Мала школа финансија“. Едукативном програму присуствовали су ученици и професори Економске школе из Краљева, који су овом приликом сазнали које производе нуде финансијске институције, и који су потенцијални ризици.

Детаљније...
 
Могућности студирања и волонтирања у земљама ЕУ
Средњошколци неколико краљевачких школа и студенти имали су јуче прилику да се у Библиотеци, информишу о томе како могу да студирају на универзитетима ЕУ, ко може да добије стипендију, где је могуће волонтирати и који су услови за то. О овим темама, младим Краљевчанима говорио је Горан Богуновић, представник Фондације Темпус која у Србији спроводи Еразмус плус, програм ЕУ за финансирање пројеката из образовања. На трибини је учествовао и представник Канцеларије за младе Краљева, Никола Радевић који је најавио да ће се ове године у Краљеву први пут направити стратешки документ који се тиче младих.

Детаљније...
 
Почетак с књигом Чарлса Симића
Краљевачка библиотека започела је издавачку годину објављивањем збирке песама Лудак Чарлса Симића, америчког песника српског порекла, рођеног 1938. године у Београду. Симићеве стихове са енглеског превела је Марија Бергам Пеликани која своје слово о овој књизи започиње тврдњом Шекспировог Тезеја (Сан летње ноћи) да су ''лудак, љубавник и песник од маште сатворени...''
 
Детаљније...
 
Свети Сава у причама
Још је један програм на нашем Дечјем одељењу, поводом Савиндана, изазавао пажњу полазника наших креативних радионица. Реч је о програму Свети Сава у причама. Са најмлађима дружили су се Никола Масловара и Биљана Миљковић. Резултат овог дружења је кратки филм чланова наше Радионице анимираног филма.

28. јануар 2017.

 
 
<< Почетак < Претходно 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750