Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Савремена школска библиотека
За библиотекаре школских библиотека Рашког округа у петак, 18. маја, одржан је семинар „Савремене школске библиотеке у Мрежи библиотека Србије и стручни библиотечки послови“.  Предавач је била Дубравка Илић, виши дипломирани библиотекар, руководилац Матичне службе Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ Чачак.

Детаљније...
 
Цео је свет једна библиотека
Први програм из нашег новог серијала Цео је свет једна библиотека, намењен ученицима од првог до четвртог разреда основних школа, реализовали смо у Основној школи „Вук Караџић“ из Рибнице, у огранку на Берановцу. О библиотеци, кући у којој за сваког на свету има места, деци је говорио Милоје Радовић, библиотекар саветник.

Детаљније...
 
Како сам постао псето
Нова књига за децу Виолете Јовић „Како сам постао псето“, коју је издала угледна чачанска издавачка кућа књига за децу „Пчелица“, представљена је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“. О књизи је бројној публици говорио Милоје Радовић. Он је посебно нагласио да је „књига за децу Виолете Јовић „Како сам постао псето“ по свему  обично необична. То је њена књижевно суштаствена одредница. Обичност се огледа у избору теме, а необичност у настојању списатељице да читаоца увери, то она ради искрено и предано од прве до последње странице, у постојање ненаписаног у написаном. Ненаписано у написаном  је суштина сваке добре књижевности“. 

Детаљније...
 
Стеван Тонтић овогодишњи добитник Жичке хрисовуље
Жири за доделу награде Жичка хрисовyља, у саставу: Мошо Одаловић (као претходни добитник признања), Дејан Алексић, Ана Гвозденовић, Милош Милишић и Драган Хамовић (председник), донео је одлуку да је добитник Жичке хрисовуље за 2018. годину песник
СТЕВАН ТОНТИЋ
за дубоко лирско сведочанство
о удесу рата и изгнанства.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Преображење 2018.


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево позива све одличне ученике да се поводом завршетка школске године , од 25. јуна до 31. августа 2018. године, бесплатно учлане у Библиотеку. На располагању вам је богат фонд књига, новина, часописа, стручне литературе, књижне и некњижне грађе. Постаните члан Библиотеке, довољно је да понесете сведочанство или ђачку књижицу.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750