Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Светски дан књиге на Тргу Јована Сарића
Народна библиотека Стефан Првовенчани годинама на оригиналан начин обележава 23. април, Светски дан књиге и ауторских права. То је дан када наши библиотекари излазе из зграде Библиотеке и сусрећу се са читаоцима на најразличитијим местима: на пијаци, у парку, у домовима здравља... Овог пута, сусрет са љубитељима писане речи уприличен је на Тргу Јова Сарића, испред здања Скупштине Града. На импровизованом месту читања наши суграђани су учествовали у ''игрању'' књижевних асоцијација, налик оним из популарног телевизијског квиза Слагалица. Све је, заправо, било као у правом квизу и, што је најбоље, победници су били они – читаоци. Без великих мука погађали су имена дела и њихових аутора, а за своја знања награђивани су вредним књижевним делима.

Детаљније...
 
Библиотека у гостима
По позиву Основне школе „Јошаничка Бања“, наши писци и библиотекари Дејан Алексић и Милоје Радовић су у препуном Дому културе „Миломир Главчић“ одржали књижевни програм Цветови од речи. У програму су учествовали и ученици ове школе који су казивали поезију и изводили драмске текстове гостујућих писаца. На занимљив и веома духовит начин су представили и књигу „Седмо краљевство“ Гордане Тимотијевић, уреднице у нашој Издавачкој делатности.

Детаљније...
 
Песници завичају
Синоћ је у читаоници Дечјег одељења Народне библиотеке Стефан Првовенчани одржано књижевно вече Песници завичају. Поводом  Имендана Краљева своје стихове казивали су Дејан Алексић, Верослав Стефановић, Милоје Радовић, Милош Милишић, Душан Стојић, Нада Танасковић, Александар Марић, Коста Гарић, Радослав Премовић и Милош Гостиљац. Овим програмом краљевачка библиотека обележила је 136. годишњицу Имендана града Краљева.

Детаљније...
 
С разлогом – Марко Шелић Марчело
Серијал  „С разлогом“, који је намењен, пре свега, вршњачкој едукацији, наставио се темом  „Млади аутори“, а тим поводом гост Народне библиотеке  „Стефан Првовенчани“ , био је писац Марко Шелић Марчело, који је дружећи се с бројном краљевачком публиком, представио и своју нову књигу  „Малтерего – Књига друга: Хигијена несећања“.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>


Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750