Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Архитектонски путописи – Валенсија
Предавањем архитекте Вање Милојковић о Валенсији, настављен је циклус „Архитектонски путописи“ („Градови од којих се може учити“), нови програмски серијал који наша библиотека организује у сарадњи са Инжењерском комором Србије – Регионалним центром Краљево.

Детаљније...
 
Академско образовање у фотографији
Настављајући да обележава значајан јубилеј, век и по постојања, Народна библиотека у сарадњи са Фото-кино клубом Краљево, организовала је занимљиво предавање: Академско образовање у фотографији. О овој изузетно популарној теми, која је данас свуда присутна, говорили су председник Фото-кино клуба Краљево професор Владан Маринковић, Милица Шолајић-Поповић, која је завршила  основне и мастер студије на модулу Фотографија на Факултету Примењених уметности у Београду и Бранимир Миловановић, који је завршио Факултет драмских уметности –студијски програм - камера.

Детаљније...
 
Зелене библиотеке
У организацији Националне и свеучилишне књижнице у Загребу и Радне групе за зелене књижнице Хрватског књижничарског друштва, од 8. до 10. новембра, у Загребу је одржана 1. међународна конференција о зеленим библиотекама Let’s go green! Припадници библиотечке заједнице целог света и признати научници, стручњаци и активисти из различитих "зелених" области представили су најновија кретања у подручју развоја зелених библиотека и екологије. Учесници из више од 20 земаља разменили су искуства и примере добре праксе, истичући улогу библиотека у промовисању питања која се тичу одрживог развоја и заштите животне околине у целини.

Детаљније...
 
Архитектонски путописи – Истанбул
Циклус предавања „Архитектонски путописи“ („Градови од којих се може учити“), нови програмски серијал који краљевачка Библиотека организује у сарадњи са Инжењерском комором Србије – Регионалним центром Краљево, отпочео је предавањем Зорана Радоњића о Истанбулу.
Као што је било најављено, предавање је представљало лично виђење предавача о Истанбулу са посебним нагласком на уређењу појединих јавних простора, те значају одређених инфраструктурних решења и специфичности урбаног простора.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750