Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Оливера Недељковић и причина деца
У прогамском серијалу Лектира не боли гостовала је Оливера Недељковић, писац за децу и одрасле и библиотекар саветник Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Чачаку. „Све што нас окружује је настало је и настаје из приче. Сви смо ми причина деца. Ко чита тај је вишеод других унашој свеопштој причи. Он увек може да учини  свет бољим и лепшим.Али,он то не сме да чини само за себе, него за све које зна и за оне које не зна“, поручила је, између осталог,  у надахнутој и веома поетичној беседи списатељица „Причиног детета“.Она је са великом радошћу одговарала на бројна занимљива, духовита и мудра питања њене читалачке публике, односно ученика краљевачких основних школа. 

Детаљније...
 
Писац из лектире у програму Лектира не боли
Чаробњак лепих речи, писац из лектире, читанки  и буквара, уредник у нашој Издавачкој делатности Дејан Алексић, гостовао је у програму Лектира не боли. Ученици краљевачких школа, њихови учитељи, професори и родитељи су били активни учесници разигране, разговорљиве и духовите Дејанове приче о његовим причама, песме о песмама и загонетке о загонеткама.

Детаљније...
 
Виолета Јовић у програму Лектира не боли
У програму Лектира не боли гостовала је Виолета Јовић, аутор тридесет књига  за децу и одрасле. Она је ученицима краљевачких основних школа духовито и занимљиво казивала о свом детињству, породици, одрастању, школовању и књижевном стваралаштву. Одговарајући на бројна питања своје младе читалачке публике на крају дружења им је поручила: „ Књиге постоје због својих читалаца. Читајте, јер је радост читања  једна од наших најважнијих животних радости. Будите што чешће у библиотеци, јер је библиотека место где се та радост непрекидно увећава и непрекидно дели са другима. “ 

Детаљније...
 
Најављен Жички духовни сабор "Преображење 2018"
И ове године Жички духовни сабор Преображење биће одржан од 16–19. августа у Краљеву и манастиру Жичи. Организатори, Народна библиотека Стефан Првовенчани, Народни музеј и Књижевни клуб Краљево, припремили су богат и садржајан програм – речено је на конференцији за новинаре одржаној у здању Скупштине Града Краљева. Председник Организационог одбора, градоначелник Краљева др Предраг Терзић, подсетио је присутне новинаре на почетке ове манифестације.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750