Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Како до сваког корисника
Од 25. до 27. априла у Требињу је одржана конференција библиотекара Републике Српске „С корисницима за кориснике – необавезно, неоубичајено, иновативно“. Регионалној конференцији присуствовало је 325 библиотекара из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Словеније; краљевачку библиотеку представљали су мр Миша Милосављевић, директор и Катарина Јаблановић, заменик директора.

Детаљније...
 
Мала школа финансија
Наша библиотека наставила је сарадњу са Народном банком Србије и у оквиру серијала Мала школа финансија, организовала још једно предавање. Овог пута циљ је био едукација будућих корисника финансијских производа, тако да су средњошколци завршног разреда Економско-трговинске школе из Краљева, смер - комерцијалисти, били гости на предавању са својим професорима.

Детаљније...
 
Ауторско право у библиотечкоj делатности
У oквиру реализације програма сталног стручног усавршавања радника у библиотечко-информационој делатности, а поводом Светског дана књиге, у уторак 24. априла 2018. године, у простору Дечјег одељења Библиотеке одржан је акредитовани  семинар на тему Ауторско право у библиотечко-информационој делатности: повреда права и појам плагијата. Семинар су одржале др Татјана Брзуловић Станисављевић, дипломирани библиотекар саветник, начелник Сектора набавке и обраде Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ и др Драгана Столић, информатор саветник у Одељењу за научне информације и едукацију Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“у Београду.

Детаљније...
 
Изабрана писма књижевника
Један од највреднијих делова драгоцене збирке архивске грађе која се налази у заоставштини Јоце Вујића при Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић” у Београду јесу писма српских књижевника из деветнаестог и са почетка двадесетог столећа. Татјана Станисављевић Брзуловић и Василије Милновић су, строго поштујући архивистичке стандарде, у књизи  Изабрана писма књижевника (Из архивске збирке Јоце Вујића у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић) учинили доступним ширем кругу читалаца нека од највреднијих и најзанимљивијих од тих писама. Подсећање на речи и дела Јована Јовановића Змаја, Стојана Новаковића, Ђуре Даничића, Симе Матавуља, Јанка Веселиновића, Милице Стојадиновић Српкиње, Вука Стефановића Караџића били су прави начин да се у краљевачкој библиотеци обележи Светски дан књиге.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>


Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750