Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Архитектонски путописи - Беч
У оквиру серијала Архитектонски путописи – Градови од којих се може учити, архитекта Милорад Миладиновић представио је Беч. Ово интересантно предавање привукло је велики број посетилаца, не само чланова Инжењерске коморе Србије - урбанистичке и архитектонске струке, већ и Краљевчана који су желели боље да упознају историју и архитектуру ове метрополе на Дунаву.

Детаљније...
 
O старим занатима у Новом Пазару
У организацији Народне библиотеке „Доситеј Обрадовић“ из Новог Пазара, 23. новембра, одржан је традиционални округли сто на тему „Стари занати“. Ово окупљање није замишљено само као класични округли сто, већ је циљ био да се покрене овакав вид оживљавања традиције у локалним заједница.

Детаљније...
 
„Крај пута“ са Мухаремом Баздуљем
У Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ Краљево, дан за даном, одржана су два програма са значајним регионалним писцима. Први гост био је Владимир Арсенијевић, добитник НИН-ове награде, а потом су многобројни Краљевчани имали прилику да се упознају са књижевним стваралаштвом Мухарема Баздуља, писца из Београда, који је рођен у Травнику.

Детаљније...
 
Крај пута – Владимир Арсенијевић
Владимир Арсенијевић, књижевник из Београда и, још увек, најмлађи добитник НИН-ове награде за роман „У потпалубљу“, који је објављен безмало пре четврт века, први је гост новопокренутог серијала „Крај пута“. Циљ овог књижевног програма је упознавање краљевачке читалачке публике са истакнутим писцима из региона, са истог говорног подручја.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750