Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Библиотека - скривница неизмерног блага
У част 150 година од оснивања Читаонице карановачке синоћ је одржана свечана академија на којој су говорили представници Министарства културе, града Краљева, бивши и садашњи руководиоци и радници НБ "Стефан Првовенчани". Приказана је изложба "Библиотека некад и сад, а у уметничком програму учествовали су глумци из Краљева и Београда и ученици овдашње Музичке школе.

Детаљније...
 
Представљена "Национална географија"
У Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" у Краљеву 4. октобра је представљен часопис "Национална географија", који од 2006. године излази и на српском језику.
Колико год мислили да су откривене све тајне планете Земље, часопис "Национална географија" из броја у број нам доказује да смо у великој заблуди. Упечатљивим фотографијама, које као документ и уметност често надрастају и сам часопси, и квалитетним текстовима о неистраженим пределима и народима, "Национална географија" се издваја у мору светских и домаћих магазина.

Детаљније...
 
Деца у Великом рату
У овиру нашег серијала Кроз историјске изворе реализовали смо програм Деца у Великом рату – сто година од пробоја Солунског фронта. Програм је реализован, по моделу вршњачке едукације, у сарадњи са Друштвом историчара Рашког округа. Предавачи су били ученице Гимназије Миленa Живковић, Мина Мијајловић и др Драгољуб Даниловић, историчар и водитељ наше радионице. У врло интересантном програму матуранткиње Гимназије су презентовале најважније чињенице о судбини више од двадесет хиљада српске деце која су  активно учествовала у Првом светском рату.

Детаљније...
 
Стефан Првовенчани и венецијанска принцеза
Краљевачка библиотека и ове године бројним садржајима обележава Дечју недељу. Тим поводом дружење су приредили библиотекари Бојана Јеленић и Зага Стефановић малишанима из ПП групе Конарево, програмом  Стефан Првовенчани и венецијанска принцеза. Поред предавања и дружења, предшколци су имали прилике да се упознају са књигама које свакодневно могу изнајмити, часописима, као и са садржајем радионица и програмима које Библиотека за њихов узраст пружа.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 4

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750