Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Новосадски сајам књига
И ове године Народна библиотека „Стефан Првовенчани” присутна је на Међународном сајму књига у Новом Саду. Осим богатом издавачком продукцијом, изложеном на штанду Културног центра Новог Сада и штанду новосадске Градске библиотеке, представљамо се и изложбом „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији”, приређеном у оквиру пројекта Краљеви дани у НБ Стефан Првовенчани”, а поводом обележавања великог националног и историјског јубилеја, осамсто година од утемељења српске државности у средњем веку, односно, осамсто година откако је Стефан Првовенчани крунисан за краља.

Детаљније...
 
Писмо и књиге
Програм посвећен настанку писма и књиге Ја волим књиге, оне воле мене одржали смо на Гочу у Дечјем одмаралишту. У занимљивој, креативној и разиграној причи деца и учитељи из основних школа „Свети Сава“ Рибница и „Јован Цвијић“ Сирча, уз помоћ библиотекара саветника Милоја Радовића, откривали су лепоте древних писама. Ученици су нарочито интересовање показали за египатске хијероглифе. Резултат рада је стихована порука: Ја волим причу,/ она мене воли,/ заједно смо у кући,/ заједно у школи. Написана је хијероглифима и Вуковом азбуком, а намењена је свима који ће после њих посетити Дечје одмаралиште на Гочу.

Детаљније...
 
Успешна и награђивана
Оставила је дубок и неизбирисив траг у библиотекарству и култури града. Нису је заобишла ни заслужена признања: од „Златне значке“ Културно-просветне заједнице до Националне награде из области библиотекарства „Јанко Шафарик“. Успешна и награђивана, једнодушна је оцена о библиотекарској каријери Драгане Типсаревић, библиотекара саветника у пензији, донедавно управнице Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Краљево. Ту оцену изрекле су њене колеге на скупу у краљевачкој библиотеци, одржаном у оквиру нашег редовног серијала „Краљевчани“.
 
Детаљније...
 
In memoriam: Милан Ђокић (1927 – 2018)
Поводом смрти Милана Ђокића, краљевачког писца, сликара и конзерватора, у краљевачкој библиотеци одржана је комеморација на којој су писци Љубиша Ђидић, Александар Марић и Милош Милишић и историчар уметности Љубиша Симовић, говорили о животу и делу овог свестраног уметника.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750