Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Студио "Лектира не боли"
У пројекту посвећеном популаризацији дечје књиге и читалачкој мотивацији Лектира не боли,  на нашем Дечјем одељењу отворен је причљиви телевизијски студио.  У веома маштовитој,  креативној, духовитој и  изнад свега иновативној популаризацији дечје књиге,  деца новинари, уз активно учешће дечје публике, разговарали су  о написаном и читалачком свету са писцем и библиотекаром Милојем Радовићем.

Детаљније...
 
Представљен зборник "Мошо Одаловић, песник"
Прошлог четвртка у Библиотеци града Београда представљен је зборник Мошо Одаловић, песник. Реч је о двадесет и другој књизи у Библиотеци Преображење, коју уређује Драган Хамовић, а која је посвећена поезији добитника Жичке хрисовуље.
О књизи су говорили уредник и професор др Радивоје Микић. Драган Хамовић је истакао да су у зборнику окупљени радови наших најзначајнијих проучавалаца књижевности за децу (Јована Љуштановића, Љиљане Пешикан Љуштановић, Зоране Опачић, Јелене Панић Мараш) али и наших етнолога и фолклориста (Валентина Питулић), што је, наравно, било условљено самом поезијом лаурета Моша Одаловића.

Детаљније...
 
Изложба о Стефану Првовенчаном у Беранама
Изложба „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији“, аутора Данке Спасојевић и Иване Хренко, отворена је 27. јула у спомен кући војводе Гавра Вуковића у Беранама.
Приликом отварања изложбе говорили су Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије и г. Дамјан Ћулафић. Догађају су присуствовали Епископ пакрачко-славонски г. Јован и бројна публика.

Детаљније...
 
Деца из Рамале на нашем Дечјем одељењу
Наше Дечје одељење угостило је децу и просветне раднике из Школе наде (School of hope) из палестинског града Рамале и њихове домаћине, ученике и наставнике Основне школе „Вук Караџић из Рибницe. О историји књиге и библиотека у краљевачком крају говорио је библиотекар саветник Милоје Радовић. Он је посебно нагласио да ове године наша Библиотека обележава велики јубилеј − 150 година од оснивања библиотеке, која је све те године била и остала велика подршка реализацији програма образовних установа. 

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750