Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Рецитатори у библиотеци
У суботу 1. априла у просторијама краљевачке библиотеке одржана је општинска смотра рецитатора, коју смо организовали у сарадњи са Друштвом за српски језик и књижевност Краљево. На смотри је наступило више од осамдесет рецитатора, у три категорије, а своје представнике послало је девет основних и пет средњих школа, као и једно удружење и једна установа културе са територије града Краљева.

Детаљније...
 
Издаваштво РТС-а и књиге о Првом светском рату
Прошле среде у нашој библиотеци представљене су две књиге др Милана Мицића, историчара и књижевника, аутора 30-ак књига историографије, историјских есеја, прозе, документарне прозе и поезије. Реч је о књигама Списак сеновитих имена и Српско добровољачко питање у Великом рату (1914–1918), објављеним у оквиру издавачке делатности Радио-телевизије Србије.
 
Детаљније...
 
Библиотека на Гочу
Данас су се наши библиотекари дружили са полазницима Школе у природи на Гочу. Око осамдесет малишана, предшколаца, али и првака и другака из Основне школе Свети Сава дочекали су библиотекарку са Дечјег одељења Јелену Андрић и песника за децу Драгана Грбовића Галета.  Најпре су са библиотекарком разговарали о правилима понашања у Библиотеци, као и о томе како треба да се опходе према књигама. Потом су уживали у песмама које им је Гале читао из своје књиге, коју могу пронаћи на библиотечким полицама.

Детаљније...
 
''Меко језгро'' стаменог памћења
Синоћ је у краљевачкој библиотеци представљена књига „Меко језгро''  др Драгана Хамовића, песника, есеjисте, историчара књижевности... за коју је аутор прошле године добио престижну „Змајеву награду''. Реч је о занимљивој књизи, како и сам аутор у поднаслову напомиње „песама с пратећом причом'', која је, по Хамовићевим уводним речима, „дубински овдашња'', будући да је рођен и већи део живота провео у Краљеву, односно насељу Рибници, на обалама истоимене реке и реке Ибар. То да је ова књига „дубински овдашња'', аутор појашњава и речима да „као што то обично бива, када се човек одмакне у времену и простору, боље сагледа оно до чега му је стало...''
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следеће > Крај >>

Преображење 2018.


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево позива све одличне ученике да се поводом завршетка школске године , од 25. јуна до 31. августа 2018. године, бесплатно учлане у Библиотеку. На располагању вам је богат фонд књига, новина, часописа, стручне литературе, књижне и некњижне грађе. Постаните члан Библиотеке, довољно је да понесете сведочанство или ђачку књижицу.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750