Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Сајам књига у Крагујевцу
Захваљујући љубазности колега из крагујевачке библиотеке, пре свих Мирка Демића, наша издавачка делатност је имала прилике да своју продукцију представи и на крагујевачком сајму књига и графике. Сајам је организован у простору Шумадије сајма, а у свечаном програму отварања говорили су Зоран Недељковић, директор Сајма, проф. др Миљан Бјелетић, члан Градског већа задужен за културу, и Радомир Андрић, председник Удружења књижевника Србије. У музичком делу програма наступио је академски вокално-инструментални ансамбл „Архангели”.

Детаљније...
 
Сајaм образовања и професионалне оријентације
Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ учествовала је на недавно одржаном Сајму образовања и професионалне оријентације  у нашем граду, на којем су средње школе из Краљева и Врњачке Бање представиле своје наставне програме. Сајам је организовао Центар за информисање и професионално саветовање града Краљева  у сарадњи са Школском управом, под слоганом „Дођи, види, одлучи“.

Детаљније...
 
Дан Европе
Поводом 9. маја - Дана Европе, краљевачка библиотека је у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Србији организовала „Дан отворених врата о Европској унији“. Сви корисници који су посетили нашу установу имали су прилику да се информишу о ЕУ и да добију промотивне материјале. Овај датум је веома важан за историју ЕУ јер је тада објављена „Шуманова декларација“, документ који се сматра првим кораком ка стварању заједнице европских земаља.

Детаљније...
 
Речито ћутање
И ћутање може бити речито,  богато значењима, али у ћутању није решење. Ни утеха. У овој књизи дао сам прилику мртвима да проговоре, пошто од живих ретко кад можемо да чујемо нешто мудро. А како ће мртви да се обраћају живима него ћутањем...
Овако писац Мирко Демић, поводом свог романа Ћутања из горе, за који је награђен признањем Меша Селимовић, размишља о ''моћима'' говора и ћутања. На представљању Ћутања из горе у краљевачкој библиотеци о овом роману говорили су књижевни критичари Александар Б. Лаковић и Владимир Б. Перић.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750