Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Изложба Стефан Првовенчани у Лазаревцу
Претходне вечери, у библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу,  било је уприличено отварање изложбе „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији“, коју су приредиле библиотекарке Данка Спасојевић и Ивана Хренко и представљање књиге „Србија 1217.“, чији су аутори Синиша Мишић и Радивој Радић. Изложбу су отворили рецезент изложбе и каталога др Драгољуб Даниловић и Ивана Хренко.

Детаљније...
 
Писац у својој школи
Први програм у оквиру новог серијала наше библиотеке Писац са  гостима у својој школи, организован је  у Основној школи Свети Сава у Рибници. У програму су учествовали некадашњи ђаци ове школе:  Биљана Миљковић, учитељица, писац за децу и водитељ наше креативне радионице Библиорециклажа и Милоје Радовић, библиотекар саветник, писац за децу и одрасле и ђак прве генерације ове угледне краљевачке основне школе.

Детаљније...
 
Разговори с поводом
Јуче је у просторијама Српског књижевног друштва у  Београду, у оквиру програма РАЗГОВОР С ПОВОДОМ, представљена Едиција Повеља. У разговору о књигама које су са знаком краљевачке Библиотеке изашле 2017. године а који је водио Дејан Симоновић учествовали су Повељини аутори и уредници. Владислава Војновић, Војислав Карановић, Дејан Илић, Гојко Божовић и Горан Гоцић говорили су своје стихове а Драган Хамовић се осврнуо на своју књигу огледа Преко века. Као и ранијих година, и овога пута је представљање наших издања привукло велику пажњу књижевних стваралаца, универзитетских професора, новинара, читалаца.

Детаљније...
 
Финансијска едукација младих
НБ Стефан Првовенчани и Народна банка Србије (НБС), настављају са финансијском едукацијом деце средњошколског узраста. Циљ је упознавање будућих корисника финансијских производа са њиховим карактеристикама и посебно ризицима које носе.
Више од шездесеторо деце другог и трећег разреда средње Економско -трговинске школе из Краљева, са својим професорима,  били су гости библиотеке на овом едукативном предавању.


Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750