Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Стихови и лутке
Народна библиотека Стефан Првовенчани има дугогодишњу успешну сарадњу са Школом за основно и средње образовање Иво Лола Рибар из Краљева. Школа има 86 ученика са којима ради петнаестак дефектолога и олигофренопедагога. Са овим ученицима дружили су се данас песници Милоје Радовић и Милош Милишић, запослени у библиотеци.Они су радозналим малишанима казивали своје стихове, а Биљана Талић, глумица Краљевачког позоришта, извела је кратку луткарску представу.
 
Детаљније...
 
Представљање у Новом Пазару
Прошлог уторка у Народној библиотеци „Доситеј Обрадовић” отворена је изложба Стефан Првовенчани у књижевности и историографији наших колегиница Данке Спасојевић и Иване Хренко. Изложбу су отворили директор новопазарске библиотеке Елијас Реброња и директор краљевачке библиотеке Миша Милосављевић. Присутнима се потом обратила Ивана Хренко, која се посебно осврнула на најазанимљивије сегменте поставке и указала на труд који изискује једна тако свеобухватна а до краја неистражена тема као што су то живот и дело првог српског крунисаног краља.
 
Детаљније...
 
Наши библиотекари у Зеленој Гори
Од 5. до 9. новембра библиотекарке Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“, Катарина Јаблановић и Ивана Хренко, посетиле су Народну библиотеку „Норвид“ у Зеленој Гори у Пољској, са којом је наша библиотека 2014. године потписала Протокол о сарадњи. Сврха посете била је јачање културне и научне сарадње библиотекара из Зелене Горе и библиотекара из Краљева. Током свог боравка у овом граду наше колегинице имале су организоване студијске посете модерним и интересантним библиотекама у региону, које су уједно и носиоци најзначајнијих културних дешавања у овом војводству.

Детаљније...
 
Читалићи у Краљеву
Читалићи, пројекат посвећен  промовисању љубави и  читалаштву  представљен је у Народној библиотеци Стефан Првовенчани. У првом делу програма наступили су песникиње за децу Љиљана Крстић и  Надежда  Танасковић и ученици краљевачких школа и предшкоских група, укључених у овај важан читалачки пројекат. Потом су се веома бројној публици обратили чланови ауторског тима Читалића. Др Жељко Младеновић, психолог је посебну пажњу посветио психологији читања и улози просветних радника и библиотекара у стварању читачлачких навика код деце.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750