Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Семинар за школске библиотекаре
У oквиру реализације програма сталног стручног усавршавања радника у библиотечко-информационој делатности, у петак, 13. октобра 2017. године, у простору Дечјег одељења Библиотеке одржан је акредитовани семинар Библиотеке града Београда под називом Основе савременог библиотекарства за школске библиотекаре.

Детаљније...
 
Жртва, злочинац, посматрач
Поводом обележавања седамдесет шесте годишњице масовног стрељања у Краљеву, у Народној библиотеци ''Стефан Првовенчани'' др Драгољуб Даниловић, гимназијски професор историје, одржао је предавање ''Жртва, злочинац, посматрач''. Уз подсећање  да су окупаторски војници Немачке од 15-20. октобра 1941. овде стрељали преко две хиљаде људи, Даниловић је рекао да тај, најважнији и најстрашнији догађај у историји града, не сме да падне у заборав.
 
Детаљније...
 
Обележен Светски дан здраве хране
Већ седамнаест година краљевачки Завод за јавно здравље, Црвени крст и Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'' заједнички обележавају 12. октобар, Светски дан здраве хране. Тако је било и данас. Тим поводом одржан је програм у читаоници нашег Дечјег одељења. Најпре се др Александар Мацан, директор Завода за јавно здравље, захвалио учесницима и организаторима, док је о значају правилне исхране говорила прим. др Драгана Тендјера.
 
Детаљније...
 
Деца песници, песници за децу
Завршни програм обележавања Дечје недеље одржан је синоћ у краљевачкој библиотеци. Писци за децу Славка Петковић Грујичић и Драган Грбовић посетиоцима и младим књижевним ствараоцима читали су стихове и прозне пасаже, а ученици Одсека за традиционално певање Музичке школе ''Стеван Мокрањац'' из Краљева певали старе српске песме.
Наступили су и ученици чији су радови по одлуци жирија ( Катарина Јаблановић, Ивана Хренко, Ивана Борисављевић ) награђени или похваљени на нашем наградном конкурсу.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 4

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750