Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Сарадња са Библиотеком из Херцег Новог
Имајући у виду заједничке интересе на подручју библиотечке и информационе делатности, а у жељи да унапреде заједничку сарадњу и да допринесу развоју културних веза, Невенка Митровић, директорка Јавне установе Градска библиотека и читаоница Херцег Нови и Миша Милосављевић, директор Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Краљево, 8. јуна у Херцег Новом потписали су Протокол о сарадњи.

Детаљније...
 
Библионет 2018.

У Библиотеци Матице српске у Новом Саду, 7, 8. и 9. јуна, одржан је традиционални стручно-научни скуп Библионет. Ово ће били дванаеста годишња конференција Библионет, коју организује Заједница матичних библиотека Србије, са циљем да се унапреде активности матичних библиотека у регионалним центрима и другим народним библиотекама у Србији, као и да се афирмишу научно-истраживачке активности у домаћем библиотекарству.


Детаљније...
 
Саборник антиратне поезије
Недавно је, у издању Књижевног клуба Бранко Ћопић из Београда, објављен Саборник у мрамор уписан, књига чији садржај чине песнички и прозни радови антифашистичког и антиратног карактера. У њој су заступљени прилози бројних аутора, чланова Клуба, али и класика српске књижевности који су писали ову врсту литературе. Саборник је синоћ представљен у краљевачкој библиотеци.

Детаљније...
 
Зеленкасте и остале приче
Светски дан заштите животне средине обележили смо занимљивим и разиграним програмом Зеленкасте и остале приче, који су припремили полазници наше Луткарске радионице, ученици Основне школе „Вук Караџић“ и учитељица Љуба Радета. Дрво које све памти, насмејани месец, птице које желе да само буду птице, цвеће које  цвета само због нас, ваздух и вода који свима требају и свима припадају, деца и лутке које говоре замолили су све људе на свету да природу сачувају од себе. Она нема никога пречег од њих.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Преображење 2018.


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево позива све одличне ученике да се поводом завршетка школске године , од 25. јуна до 31. августа 2018. године, бесплатно учлане у Библиотеку. На располагању вам је богат фонд књига, новина, часописа, стручне литературе, књижне и некњижне грађе. Постаните члан Библиотеке, довољно је да понесете сведочанство или ђачку књижицу.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750