Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Представљена збиркa песама „После потопа“
Иван Новчић, песник и приповедач из Краљева, представио је нову збирку песама „После потопа“, коју је ове године објавила издавачка кућа Пресинг из Младеновца. Аутор је до сада објавио збирке песама „Ампутација душе“ (2003), „Шифарник страдања“ (2008), студију „Емир Кустурица: поетика порицања смрти“ (2016) и збирку прича „Срем и Суматра“ (2017).

Детаљније...
 
Европски дневник
Након веома успешно спроведених претходних конкурса, Делегација ЕУ у Србији је и ове године расписала, трећи по реду, конкурс за Европски дневник. Координаторка пројекта, Јована Божичковић, јуче је у Библиотеци краљевачким средњошколцима представила услове под којима могу да се пријаве за учешће.

Детаљније...
 
Литерарни конкурс Дан сећања – 14. октобар
У нашој библиотеци одржана је свечана додела награда ученицима основних и средњих школа награђених на Литерарном конкурсу који расписују Завичајно друштво Краљево и Друштво за српски језик и књижевност Краљево поводом обележавања годишњице страдања 14. октобра.

Детаљније...
 
За и против Југославије
У оквиру серијала Јубилеји, гост Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Краљево био је др Предраг Ј. Марковић са Института за савремену историју из Београда и предавач на Факултету за медије и комуникације.
Говорећи о јубилејима – 100 година од оснивања Краљевине Југославије и 75 година од формирања СФРЈ – Марковић је многобројној публици покушао да понуди одговоре на нека од питања.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750