Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Глас Холмије
„Глас Холмије“, часопис за књижевност, историју и културу који излази на српском језику и ћириличном писму у Беранама, представљен је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“. О тридесет петом броју часописа говорили су: Бранислав Оташевић, председник Издавачког савета и председник Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању за Црну Гору, Горан Киковић, главни и одговорни уредник и председник Скупштине општине Беране, Давид Лалић, песник и Миличко Трифуновић, председник Удружења ратних добровољаца 1912–1918. и њихових потомака и поштовалаца.

Детаљније...
 
Успон Живорада Недељковића
У краљевачкој библиотеци представљена је књига Успон нашег колеге, песника и уредника, Живорада НедељковићаО песничкој збирци која се поткрај прошле године појавила у издању Архипелага говорили су Гојко Божовић, уредник, и мр Ана Гвозденовић, а Живорад Недељковић је присутне даривао својим стиховима, објављеним, као и оним из фасцикле.
Гојко Божовић је нагласио да ова књига, како јој и наслов каже, представља успон у стваралаштву Живорада Недељковића и издвојио га од већине савремених аутора по разумевању за савремени свет и појаве у њему.

Детаљније...
 
Писци за децу на Дечјој планини
У сарадњи са Дечјим одмаралиштем „Гоч“ организовали смо програм Писци за децу на Дечјој планини. Са децом из Основних школа „Петар Николић“ из Самаила (издвојена четвороразредна одељења из Ласца, Мрсаћа и Буковице) и „Вук Караџић“ из Рибнице, дружили су се библиотекари и писци за децу Гордана Тимотијевић и Милоје Радовић.

Детаљније...
 
Уз књигу се лепше расте
Програм Где год да сте, / уз књигу се лепше расте, насловљен по стиховима песника Милоша Милишића,  реализован је у оквиру нашег серијала Библиотека у школи, школа у библиотеци. У великом, вишенаменском и веома функционалном амфитеатру Основне школе „IV краљевачки батаљон” са ученицима првог разреда дружили су се библиотекарка Марија Данчетовић и песници за децу Дејан Алексић и Милоје Радовић. 
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750