Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Прича о причљивом Луки
У оквиру серијала Библиотека у школи, школа у библиотеци, организовали смо вишедневно дружење Љиљане Дугалић, писца за децу и одрасле, са ученицима три краљевачке основне школе: „Вук Караџић,“ Свети Сава“ и „Живан Маричић.“
Лука, причљиви дечак из измаштаног списатељичиног чаробног дворишта, творац каменог брода и онај који зна ко смо ми, са својим књижевним другарима успешно је пронашао бројне веселе и радосне сабеседнике и писце који расту. Његови вршњаци су, идући за њим, упознали природне лепоте Србије, историјске споменике и манастире из времена Немањића.

Детаљније...
 
Обележен Дан библиотекара и краљевачке библиотеке
Данас је у краљевачкој библиотеци, уз присуство представника локалне самоуправе, установа културе и јавних предузећа, колега из околних градова, сарадника и, пре свега, читалаца, обележен 14. децембар, Дан библиотекара, који се од 2013. године слави и као Дан Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани''. У изузетно свечаној атмосфери, гостима смо предочили шта је у нашој библиотеци урађено између два празника, а имали смо чиме да се подичимо.

Детаљније...
 
Библиотекa у ОШ "Доситеј Обрадовић"
У оквиру серијала Писац у својој школи организовали смо књижевни сусрет Гордане Тимотијевић, писца, преводиоца и уредника у нашој Издавачкој делатности, са ученицима ОШ Доситеј Обрадовић у Врби. Ова угледна краљевачка основна школа угостила је, поред некадашњег ђака, и његове госте: Драгана Грбовића и Милоја Радовића, писце за децу и децу песнике, полазнике наше Књижевне радионице: Милицу Јоксимовић, Аницу Јовановић, Мину Митровић и Даницу Лазаревић.

Детаљније...
 
Изложба Стефан Првовенчани у Лазаревцу
Претходне вечери, у библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу,  било је уприличено отварање изложбе „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији“, коју су приредиле библиотекарке Данка Спасојевић и Ивана Хренко и представљање књиге „Србија 1217.“, чији су аутори Синиша Мишић и Радивој Радић. Изложбу су отворили рецезент изложбе и каталога др Драгољуб Даниловић и Ивана Хренко.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 4

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750