Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Писци наше библиотеке
На почетку обележавања века и по постојања Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Краљево, одржано је књижевно вече чији су учесници били писци који су били или су запослени у њој. Пред бројном публиком наступили су Горан Петровић, Драган Хамовић, Дејан Вукићевић, Живорад Недељковић, Дејан Алексић, Милоје Радовић, Верослав Стефановић и Милош Милишић.

Детаљније...
 
Усвојен програм обележавања јубилеја Библиотеке
Програм обележавања 150 година Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ Краљево богат је и садржајан, а у њему ће учествовати бројни писци, библиотекари и научни радници из ове области. Програм обележавања, који ће трајати до краја године, усвојен је на седници Организационог одбора, одржаној у згради Скупштине Града Краљева. Њоме је председавао др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.
Детаљније...
 
„1968. - Тражење немогућег“
О бурним данима с почетка јуна 1968. године, на трибини која је одржана у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“, говорили су  професори са катедре за социологију Филозофског факултета у Београду проф. др Нада Секулић, проф. др Ђокица Јовановић, доц. др Јово Бакић, као и мр Владимир Маровић, професор филозофије у Гимназији Краљево.

Детаљније...
 
Изложба о Првовенчаном и „Повеља“ у Херцег Новом
Захваљујући сарадњи између Матице Боке, Градске библиотеке и читаонице Херцег Нови и наше библиотеке, у Херцег Новом је, крајем минуле недеље, у галерији „Јосип Бепо Бенковић“ било организовано представљање изложбе „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији“, чији су аутори Данка Спасојевић и Ивана Хренко. Програму су присуствовали конзул Србије Зоран Дојчиновић, председница СО Котор, Драгица Перовић, секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало, архејерејски намесник херцегновски Радомир Никчевић, београдски писац Влада Арсић, као и многобројна херцегновска публика.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Преображење 2018.


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево позива све одличне ученике да се поводом завршетка школске године , од 25. јуна до 31. августа 2018. године, бесплатно учлане у Библиотеку. На располагању вам је богат фонд књига, новина, часописа, стручне литературе, књижне и некњижне грађе. Постаните члан Библиотеке, довољно је да понесете сведочанство или ђачку књижицу.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750