Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Састанак директора
У Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у петак, 16. марта одржан је први састанак директора матичне библиотеке и директора општинских библиотека са територије матичности – Рашког округа. Састанку су присуствовали мр Миша Милосављевић, директор НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Катарина Јаблановић, заменик директора и шеф Службе за развој библиотечке делатности и матичне послове НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Иван Бошковић, секретар НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Наташа Антонијевић, запослена у Матичној служби НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Елијас Реброња, в. д. директора НБ „Доситеј Обрадовић“ Нови Пазар, Дејан Лучић, директор НБ „Др Душан Радић“ Врњачка Бања, Вахид Демировић, директор НБ „Др Ејуп Мушовић“ Тутин, Дејан Котурановић, директор Културног центра „Градац“ Рашка и Никша Барлов, руководилац библиотеке Културног центра „Градац“ Рашка.
 
Детаљније...
 
Србија и ЕУ: политички и економски односи
Дебату „Србија и ЕУ: политички и економски односи“ у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ Краљево у четвртак, 15. марта организовали су Европски покрет у Србији и Факултет политичких наука, у сарадњи са Европским покретом – Краљево, у оквиру пројекта „Европа за мене“. Те дебате у 17 градова Србије подржава Делегација Европске уније, да би се у јавности покренуо разговор о евроинтеграцији Србије и грађанима дале проверене и корисне информације.

Детаљније...
 
Мој отац храни птице
Антологија Мој отац храни птицецветник песништва о оцу за децу и младе, који је приредио Власта Н. Ценић, промовисан је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“. Имајући у виду да су антологије песама о мајци бројне, а о оцу готово и да их нема, приређивач је посебно нагласио: „Овај Цветник је збирка најлепших песама о оцу, али не по неком строгом критеријуму, него, како то  једном у  сличној прилици написа  Љубивоје Ршумовић - по једном мом расположењу, у овом тренутку. Уосталом, по Елијаровом мишљењу, најбољи избор песама је онај који сачинимо за себе. Овде станују песме и великих и мање познатих стваралаца.

Детаљније...
 
Великохрватски талас у Старом Расу
– Усташка окупација дела Старог Раса, која је трајала само шест месеци, оставила је тешке последице на односе православног и муслиманског живља, које се осећају и данас – Књига бескомпромисно износи податке до којих је аутор дошао током истраживања у 12 архива.
У Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" представљена је књига "Независна Држава Хрватска у Србији 1941.", аутора Милутина Живковића, доктора историјских наука и истраживача-сарадника Института за српску културу у Лепосавићу.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750