Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Награде нашим младим литератама
Жири Међународног фестивала хумора за децу који се по тридесети пут одржава у Лазаревцу, високо је вредновао литерарне радове младих полазника Књижевне радионице Народне библиотеке Стефан Првовенчани из Краљева. Реч је о ученицима краљевачких основних школа од првог до осмог разреда: Павлу Митровићу, Милици Видановић, Ксенији Вуловић, Уни Вукадиновић, Емилији Јукић, Ани Чекановић и Браниславу Јовановићу.

Детаљније...
 
Распричане и друге песме
На крају нашег овогодишњег летњег серијала Лектира не боли, посвећеног читалачкој мотивацији, популаризацији књиге и читања (реализовали смо га у сарадњи са Друштвом учитеља и Друштвом за српски језик Краљево), деца из краљевачких основних школа дружила су се са писцима за децу Биљаном Миљковић и Милошем Милишићем који су им казивали своје најновије и још необјављене песме.

Детаљније...
 
Хрисовуљa као послушање
Пуних двадесет седам година, у време Жичког духовног сабора Преображење, српским песницима се у Манстиру Жичи додељује Жичка хрисовуља, једна од  најугледнијих књижевних награда у Србији. Понели су је Миодраг Павловић, Иван В. Лалић, Љубомир Симовић, Стеван Раичковић, Милосав Тешић, Матија Бећковић, Рајко Петров Ного, Брана Петровић...и ове године Стеван Тонтић.
 
Детаљније...
 
Читање је путовање у знање
У нашем летњем програму посвећеном популаризацији књиге, читања и учења Лектира не боли, са децом из краљевачких основних школа дружиле су се списатељице Надежда Танасковић и Биљана Миљковић. О њиховом књижевном стваралаштву и дугогодишњем креативном раду са децом у нашој Библиотеци говорила је Љуба Радета, учитељица и водтељ наше Луткарске радионице. Она је позвала децу и њихове родитеље да се активно укључе у бројне читалачке акције и креативне радионице које организује Дечје одељење. Захвалила се учитељима краљевачких основних школа и библиотекарима на несебичној подршци и учешћу у прјекту Лектира не боли.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750