Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Нашој књизи награда Меша Селимовић
Награда Меша Селимовић за најбољу књигу протекле године припала је збирци песама Долина Плистос Дејана Илића, у издању Народне библиотеке Стефан Првовенчани из Краљева. Ова књига из наше библиотеке Поезија, данас (едиција Повеља) добила је највише гласова великог жирија београдске компаније Вечерње новости, која додељује ово престижно и значајно књижевно признање.

Детаљније...
 
Библиорециклажа представљена у Крушевцу
Биљана Миљковић, водитељ наше креативне радионице Библиорециклажа, била је гост Народне библиотеке Крушевац.
У веома разиграном, библиотечки потпуно заокруженом и одуховљеном простору Дечјег одељења ове угледне библиотеке,  радознали, маштовити и талентовани крушевачки малишани показали су велико интересовање и, уз малу помоћ Биљане Миљковић, са успехом савладали технику израде разних малих уметничких дела од новинске хартије.

Детаљније...
 
Европски дневник
Након веома успешно спроведених претходних конкурса, Делегација ЕУ у Србији је и ове године расписала осми по реду конкурс за Европски дневник. Координаторка пројекта, Милица Шкиљевић, јуче је у Библиотеци краљевачким средњошколцима представила услове под којима могу да се пријаве за учешће.
Конкурс је отворен за све ученике средњих школа који желе да пошаљу радове на тему односа Србије и ЕУ, наставка образовања у ЕУ или било које друге теме коју сматрају релевантном.

Детаљније...
 
Обележен Међународни дан матерњег језика
Народна библиотека Стефан Првовенчани и Друштво за српски језик и књижњевност из Краљева обележили су 21. фебруар, Међународни дан матерњег језика. Програм под називом Чувајмо језик – он чува нас одржан је на Тргу српских ратника, уз учешће ученика краљевачких основних школа, младих чланова Друштва гуслара, библиотекара, професора српског језика...
– Овај дан се од 2000. године обележава у читавом свету, а ми смо се данас окупили баш овде, на најпрометнијем месту у граду, са жељом и намером да нашим суграђанима укажемо на значај чувања матерњег језика јер је он, језик, највећа жива библиотека – каже библиотекар и песник Милоје Радовић.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750