Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Кућа од речи
У оквиру серијала Библиотека у школи, школа у библиотеци организовали смо програм Кућа од речи за децу из Продуженог боравка у Основној школи „IV краљевачки батаљон”. Поред школског библиотекара Марије Данчетовић, васпитача Невене Шибалић и Биљане Миљковић, у програму је учествовао и Милоје Радовић, библиотекар и песник.
 
Детаљније...
 
„О вештих ходештих и летештих“
Поводом обележавања Године културног наслеђа, Друштво конзерватора Србије – Секција историчара уметности, организује низ предавања, обилазака споменика културе и гостовања у школама. Марина Лукић Цветић, историчарка уметности запослена у Заводу за заштиту споменика културе Краљево, у сарадњи са Народном библиотеком „Стефан Првовенчани“, одржала је прво од дванаест предавања предвиђених за ову годину.
Предавању под називом „О вештих ходештих и летештих“ или „О бићима која ходају и лете“, поред заинтересованих поштовалаца уметности, присуствовали су ученици Средње уметничке школе из Краљева.

Детаљније...
 
Мирис позитивног духа
Прошлог четвртка у препуној Библиотеци у оквиру серијала Краљевчани представљена је наша суграђанка Гордана Максимовић, дефектолог логопед и мотивациони говорник, а одскора и аутор приручника Мирис позитивног духа. Говорећи о овом подсетнику за лакши и срећнији живот, Данијела Милетић Миладиновић, психолог, подсетила је присутне на седам закона који устројавају читав универзум, а о којима говори и Гордана Максимовић, посебно истичући принципе привлачења и ритмичног понављања и смењивања добрих и лоших животних циклуса, успона и падова, успешних и мање успешних мена.
 
Детаљније...
 
Испред најпрестижнијих издавача
Поводом доделе награде Меша Селимовић песнику Дејану Илићу за књигу песама Долина Плистос, чији је издавач Народна библиотека Стефан Првовенчани из Краљева, одржана је конференција за новинаре на којој ce  говорилo о награђеној збирци, њеном аутору и нашој установи као једном од најпрестижнијих издавача песничких књига у Србији.
Дејан Алексић, главни одговорни уредник, говорио је о плодној сарадњи краљевачке библиотеке са награђеним Илићем.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750