Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Форум БДС на 62. Сајму књига
Слоган овогодишњег управо завршеног Сајма књига у Београду био је „Кључ је у књигама!“, што је била инспирација за Библиотекарско друштво Србије да под куполама Београдског сајма организује Форум БДС, уз питање како да библиотекари стекну већу контролу над кључем или кључевима који омогућавају унапређење струке или бољи професионални положај у друштву. Форум је приказао искуства која су чланови Библиотекарског друштва Србије стекли захваљујући међународним контактима током путовања на ИФЛА Конгрес у Вроцлаву у августу 2017, као и активности Друштва у Србији које промовишу и штите професију.

Детаљније...
 
Београдски сајам књига
И ове године Народна библиотека „Стефан Првовенчани” из Краљева представља се на Међународном београдском сајму књига. Наш штанд у Хали 4, на коме су љубазни домаћини Славица Ћирковић и дугогодишњи секретар Повеље Верослав Стефановић, место је сусрета Повељиних аутора, читалаца, универзитетских професора, студената, новинара, љубитеља пробраних песничких, теоријских и есејистичких наслова и ликовно брижљиво опремљених књига. У пријатној атмосфери књижевних разговора сумира се актуална књижевна продукција и праве планови о новим издавачким подухватима. 

Детаљније...
 
Мала школа финансија
Наша библиотека у сарадњи са Народном банком Србије (НБС), организовала је програм финансијске едукације младих а у оквиру серијала Мала школа финансија. Стратешки циљ НБС је едукација најмлађих чланова друштва, као будућих учесника на финансијском тржишту. Тим поводом организују трибине, семинаре, радионице и предавања, које су посвећене важним аспектима живота: штедњи за будућност, осигурању, задуживању и слично.

Детаљније...
 
Краљевачка библиотека на Сајму књига
На 62. Међународном сајму књига који се одржава у Београду од 22-29. октобра, Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'' своја издања излаже у хали 4, на штанду бр. 4080. Књижевним програмима и представљању нових издања претходе изложбе ''Стефан Првовенчани у књижевности и историографији'' чије су ауторке библиотекарке Данка Спасојевић и Ивана Хренко и ''Мошо, пчелино чедо'' коју су приредили Ана Гвозденовић и Иван Спасојевић, а посвећена је песнику Мошу Одаловићу, овогодишњем добитнику ''Жичке хрисовуље''.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следеће > Крај >>


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево позива све одличне ученике да се поводом завршетка школске године , од 25. јуна до 31. августа 2018. године, бесплатно учлане у Библиотеку. На располагању вам је богат фонд књига, новина, часописа, стручне литературе, књижне и некњижне грађе. Постаните члан Библиотеке, довољно је да понесете сведочанство или ђачку књижицу.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750