Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

"Сети се да си смртан"
У препуној сали Народне библиотеке "Стефан Првовенчани" представљена је књига "Мементо мори" аутора Петра Јекнића, психолога и психотерапеута из Краљева.
Када бисмо сваки дан били свесни тога да смо смртни, да ли бисмо другачије живели? Зашто већина људи оболелих од тешких болести није задовољна животом који је водила? Да ли се ови пацијенти осећају подржани у здравственом систему, не само медицински него и психо-социјално? Ово су само нека од питања отворених на представљању књиге "Мементо мори" психолога и психотерапеута из Краљева Петра Јекнића, одржаном у четвртак 11. јануара у краљевачкој библиотеци "Стефан Првовенчани". Књигу је објавила издавачка кућа "Легенда" из Чачка.

Детаљније...
 
Три наше књиге у конкуренцији за Виталову награду
Жири Виталове награде ''Златни сунцокрет'' (Никола Страјнић, Драган Јовановић Данилов, Владимир Гвозден) сачинио је ужи избор књига за ово угледно књижевно признање које ће бити додељено наредног месеца. Међу дванаест  књига налазе се и три дела са издавачким знаком Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани'' из Краљева. Реч је о књизи есеја ''Преко века'' Драгана Хамовића и збиркама поезије ''У обручу'' Бојане Стојановић Пантовић и ''Мапа'' Гојка Божовића. Ове књиге објављене су током минуле године у библиотекама ''Поезија, данас'' и ''Посед поетике''. Жири саопштава да је ужи избор сачињен од две стотине књига домаћих аутора међу којима су Владимир Пиштало, Вида Огњеновић, Никола Вујчић, Владимир Кецмановић... 

Детаљније...
 
Новогодишња радост у Дечјем селу
Захваљујући Народној библиотеци ''Стефан Првовенчани'' и Удружењу ''Родитељ'', штићеници Дечјег села у Краљеву дочекали су Нову годину весело и раздрагано, уз песму, стихове и традиционалне новогодишње поклоне. Са њима су се дружили песници Милоје Радовић и Милош Милишић, а пакетиће поделила Оливера Милановић Пејдо, председница краљевачког Удружења ''Родитељ''.

Детаљније...
 
Звездано јато
Традиционална новогодишња представа наше Књижевне радионице ''Звездано јато'' окупила је бројне талентоване малишане, оне који се, од малих ногу, баве писањем и музиком. Уверила нас је још једном да када се ''загрле'' танана реч и раскошна мелодија, размакну се облаци и небо оспе звездама, а ''звездано јато'' слети на полице с књигама. Тако је било и овога пута.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750