Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Библиотекa у ОШ "Доситеј Обрадовић"
У оквиру серијала Писац у својој школи организовали смо књижевни сусрет Гордане Тимотијевић, писца, преводиоца и уредника у нашој Издавачкој делатности, са ученицима ОШ Доситеј Обрадовић у Врби. Ова угледна краљевачка основна школа угостила је, поред некадашњег ђака, и његове госте: Драгана Грбовића и Милоја Радовића, писце за децу и децу песнике, полазнике наше Књижевне радионице: Милицу Јоксимовић, Аницу Јовановић, Мину Митровић и Даницу Лазаревић.

Детаљније...
 
Изложба Стефан Првовенчани у Лазаревцу
Претходне вечери, у библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу,  било је уприличено отварање изложбе „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији“, коју су приредиле библиотекарке Данка Спасојевић и Ивана Хренко и представљање књиге „Србија 1217.“, чији су аутори Синиша Мишић и Радивој Радић. Изложбу су отворили рецезент изложбе и каталога др Драгољуб Даниловић и Ивана Хренко.

Детаљније...
 
Писац у својој школи
Први програм у оквиру новог серијала наше библиотеке Писац са  гостима у својој школи, организован је  у Основној школи Свети Сава у Рибници. У програму су учествовали некадашњи ђаци ове школе:  Биљана Миљковић, учитељица, писац за децу и водитељ наше креативне радионице Библиорециклажа и Милоје Радовић, библиотекар саветник, писац за децу и одрасле и ђак прве генерације ове угледне краљевачке основне школе.

Детаљније...
 
Разговори с поводом
Јуче је у просторијама Српског књижевног друштва у  Београду, у оквиру програма РАЗГОВОР С ПОВОДОМ, представљена Едиција Повеља. У разговору о књигама које су са знаком краљевачке Библиотеке изашле 2017. године а који је водио Дејан Симоновић учествовали су Повељини аутори и уредници. Владислава Војновић, Војислав Карановић, Дејан Илић, Гојко Божовић и Горан Гоцић говорили су своје стихове а Драган Хамовић се осврнуо на своју књигу огледа Преко века. Као и ранијих година, и овога пута је представљање наших издања привукло велику пажњу књижевних стваралаца, универзитетских професора, новинара, читалаца.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следеће > Крај >>

Преображење 2018.


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево позива све одличне ученике да се поводом завршетка школске године , од 25. јуна до 31. августа 2018. године, бесплатно учлане у Библиотеку. На располагању вам је богат фонд књига, новина, часописа, стручне литературе, књижне и некњижне грађе. Постаните члан Библиотеке, довољно је да понесете сведочанство или ђачку књижицу.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750