Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Дан сећања – 14. октобар
У понедељак, 27. новембра у краљевачкој Библиотеци приређено је свечано уручења награда поводом литерарног конкурса „14. октобар – дан сећања“. Завичајно друштво Краљево традиционално организује литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа поводом 14. октобра, дана када је 1941. године немачка окупациона сила стрељала више од две хиљаде Краљевчана. Литерарни конкурс реализује у сарадњи са Друштвом за српски језик и књижевност Краљево. На овогодишњем конкурсу пристигло је 30 радова ученика из седам основних школа и 10 радова ученика из три средње школе. Сви ученици су се потрудили и написали веома лепе, креативне и надахнуте радове.
Детаљније...
 
Јерусалим - центар света
У оквиру серијала Водич кроз манастире и света места, који наша библиотека већ петнаестак година организује у сарадњи са Епархијом жичком и Црквом Свете Тројице у Краљеву, прошле недеље представили смо светиње Јерусалима. Краљевачки јереј Мирослав Андрић боравио је о Крстовдану протеклог септембра на овом светом месту па је програм у Библиотеци „Стефан Првовенцани“ био прилика да са нашим суграђанима подели своје доживљаје. Излагање је пратила богата видео презентација а присутни су могли да узивају и у одабраним духовним мелодијама.

Детаљније...
 
Пушта ли?
Синоћ је у Народној библиотеци Стефан Првовенчани обележена десетогодишњица спелеологије у нашем граду. Многобројној публици су се, у амбијенту пећине посебно створеном за ову прилику, представили Петар Вучетић и Ненад Руменић, спелеолози и оснивачи Спелеолошког клуба Краљево, Предраг Матовић, геолог и Милица Вучетић, доктор астрофизике, председница овог клуба.

Детаљније...
 
Представљање књиге "Нокат и месо"
Дејан Вукићевић, писац три збирке прича (Корота, Алеја бизарних кипова и Омама) и два романа (Бодило, Церебрум), представио је четврту збирку приповедака Нокат и месо која је прошле године објављена у Културном центру Новог Сада.
О овом делу, реч више упутили су Петар В. Арбутина,  књижевник, песник, књижевни критичар, директор издавачке делатности у Службеном гласнику и Александар Марић, песник и књижевни критичар из Краљева.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следеће > Крај >>


Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750