Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Светосавска луткарска радионица
Полазници Луткарске радионице, наставили су традицију дугу преко десет година и пред многобројном публиком, показали рад и таленат који су стекли. Представу „ Светосавска луткарска радионица“, у духу празника, одржана је на III спрату Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“. Овом приликом се захваљујемо учитељици Љуби Радети на истрајности, као и малишанима који су се и овај пут показали у најбољем светлу.
 
Детаљније...
 
Причљиве песме
Културна манифестација Дани Светога Саве у Краљеву отворена је песничким програмом Причљиве песме у Основној школи Стефан Немања у Студеници. У програму су учествовали писци за децу Гордана Тимотијевић, Милоје Радовић, и хор Основне школе Стефан Немања. Овом приликом Народна библиотека Стефан Првовенчани и књижара Прозор поклонили су школи Стефан Немања наше издања Види чуда, комплете домаће лектире, енциклопедије за најмлађе и најновије књиге најпознатијих српских писаца за децу.
 
Детаљније...
 
Види чуда, књига трећа
Трећи том књиге ''Види чуда'',заједничког издања београдског ''Службеног гласника'' и краљевачке Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани'', налази се пред читаоцима и љубитељима књижевности за најмлађе. Међу корицама ове књиге налазе се ''сећања'' на своја детињства и одрастање Лазе Лазића, Добрице Ерића, Владимира Андрића, Бошка Ломовића, Јова Кнежевића, Јасминке Петровић и Уроша Петровића. Ова сећања објављивана су протеклих година у додатку часописа ''Повеља'' ''Види чуда''. Књигу је приредила Гордана Тимотијевић, писац и уредник у издавачкој делатности краљевачке библиотеке, илустровао је Младен Анђелковић, а уредио писац Горан Петровић.
 
Детаљније...
 
Deus absconditus Николе Милошевића
Десет година након смрти проф. др Николе Милошевића, српског филозофа, теоретичара књижевности, писца и академика, Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'', захваљујући разумевању Сенке Милошевић, супруге покојног професора београдског Филолошког факултета, објавила је, у својим ''Посебним издањима'', његову прозну књигу ''Deus absconditus''. Приредили су је мр Ана Гвозденовић и др Јовица Станковић.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750