Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Награде полазницама Књижевне радионице
Велики успех оствариле су полазнице Књижевне радионице Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани'' на управо завршеном ''Медијана фестивалу'' у Нишу. Овај фестивал посвећен је стваралаштву деце и литератури намењеној деци. Његов такмичарски део прошао је у знаку младих Краљевчанки: Четрнаестогодишња ТамараРашовић у категорији старијег узраста награђена је првом наградом, док је десетогодишњој СтефаниРашовић, у категорији млађег узраста, припала друганаграда.Тринаестогодишња Ана Чекановић је похваљена . И ова признања говоре да је пред нашим младим песникињама лепа књижевна будућност.

Детаљније...
 
Зелене приче на децу личе
Програм посвећен доласку пролећа Зелене приче на децу личе, реализовали смо у сарадњи са Дечјим одмаралиштем „Гоч“. Своје стихове посвећене пролећу и природи, као и деци у школи у природи, казивао је Милоје Радовић. Под мотом нек приче на децу личе , малишани из вртића „Звездани гај“, ученици првог разреда Основне школе „Светозар Марковић“, њихова учитељица Данијела Арсић и васпитач Жељко Јовановић, најпре су испричали, а потом на комадићима дрвета, лишћу и  хартији записали, или исцртали свако своју причу.

Детаљније...
 
„The Vocal Clash” у Краљеву
У оквиру обележавања Светског дана поезије, у среду, 21. марта, у Народној библиотеци ,,Стефан Првовенчани“ краљевачка књижевна публика имала је прилику да види и чује по много чему веома посебну форму представљања књиге стихова „The Clash, београдског песника Драгана Бошковића. Реч је о перформативном наступу ,,The Vocal Clash“, чији су елементи рецитал, сценски наступ и певање, у извођењу квартета који, поред аутора књиге, чине Александра Стојановић, Даница Савић и Славица Николић. 

Детаљније...
 
Ђак првак/Angluno sikavno
Најновија књига песама за децу крушевачког писца и антологичара Момира Драгићевића Ђак првак/Angluno sikavno, представљена је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“. Написана је двојезично на српском и ромском језику. Поред аутора, у програму су учествовали: Зоран Петровић, ромски педагошки асистент у настави и Момчило Накић, учитељ, музичар и рецензент књиге. Стихове на ромском језику говорила су српска деца, а на српском – ромска деца из Основне школе „Димитрије Туцовић“.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750