Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Представљена издавачка кућа „Одисеја”
На Дечјем одељењу Народне библиотеке "Стефан Првовенчани" представљене су књиге за децу издавачке куће „Одисеја“ из Београда. О најновијим романима за децу недавно објављеним у овој издавачкој кући,  младој читалачкој публици, ученицима четвртог разреда Основне школе „Свети Сава“ из Рибнице, говорио је Александар Губаш, књижевни критичар. Он је нагласио да је „Одисеја“ специјализована за преводе на српски језик награђиваних европских аутора за децу. 

Детаљније...
 
Претпразнични песнички кружок
Синоћ је у краљевачкој библиотеци одржан занимљив програм посвећен двема књигама које су се прошле године појавиле у издању Повеље. Реч је о песничкој збирци Царски часови Дарка Даничића и књизи есеја Речи у сенци Александра Б. Лаковића.

Детаљније...
 
Кочићево перо нашој књизи
Угледна књижевна награда Кочићево перо коју додељује Задужбина Петар Кочић, додељена је песнику Гојку Божовићу за збирку песама Мапа. Ову књигу прошле године објавила Народна библиотека Стефан Првовенчани, у својој едицији Поезија, данас. Признање се, иначе, додељује за висока достигнућа у савременој књижевности и оданости лепоти Кочићеве мисли и речи.

Детаљније...
 
Промоција књиге „Битка“
Књига песама „Битка“ др Вере Илић представљена је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“. „Вера Илић пева и слави трајање. Она нас стишаним гласом што се далеко чује, од прве до последње песме, води у тајанствене дубине никад и ничијег истог сопства и још тише нас враћа у нас, који после читања ове као и било које друге књиге, више нисмо исти”, рекао је, између осталог, рецензент књиге Милоје Радовић. Дарко Мијаиловић, лектор књиге, је нагласио да „ поезија Вере Илић по својој сажетости, мисаоности и лирској топлини подсећа и баштини најбоље токове савремене српске поезије“.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750