Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Лектира не боли
Уводна радионица нашег летњег програма посвећеног  популаризацији дечје књиге и  читалачкој мотивацији, Лектира не боли ( четврти циклус), реализована је веома успешно на нашем Дечјем одељењу. Поред учитељица Ане Милошевић и Данке Тешић,  ауторки пројекта, који је Завод за унапређење образовања и васпитања Србије реакредитoвао за наредне три године, учествовали су и дечји библиотекари, писци за децу, ученици краљевачких основних школа, њихови учитељи, професори и родитељи.

Детаљније...
 
Округли сто завичајних одељења у Пријепољу
У Библиотеци "Вук Караџић" у Пријепољу, 6. јула, одржан је традиционални, пети по реду, округли сто завичајних одељења, који окупља библиотекаре из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, са циљем афирмације завичајних фондова, анимирања истраживачких активности завичајних фондова и повећања стандарда у њиховој организацији.Тема овогодишњег скупа била је "Завичајни рокенрол", а присутнима је поред колега из Београда, Обреновца, Крагујевца, Новог Пазара, Пљеваља, Бијелог Поља, Старе Пазове..., свој рад представио и наш колега Андреј Анђић.

Детаљније...
 
Нашој књизи награде Ђура Јакшић и Васко Попа
Збирка песама У обручу Бојане Стојановић Пантовић, објављена прошле године у Повељиној библиотеци Поезија, данас, награђена је овог лета са два престижна признања. Најпре јој је припала награда Ђура Јакшић ''за најбољу песничку књигу'' коју додељује истоимена библиотека из Српске Црње, а затим овенчана и наградом Васко Попа Града Вршца. 

Детаљније...
 
Изложба о Првовенчаном у Подгорици
Захваљујући сарадњи између Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ и Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори,  изложба „Стефан Првовенчани у књижевности и историографији“, након Херцег Новог, гостује у Подгорици, у периоду од 29. јуна до 6. јула. Отварање је било уприличено крајем минуле недеље у Књижари Матице српске у овом граду. У програму су, на отварању изложбе, учествовали Ивана Хренко, која је поред Данке Спасојевић, аутор изложбе, проф.др Јелица Стојановић, председник Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори и мр Радоје Фемић, професор на Филолошком факултету у Никшићу. 

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Преображење 2018.


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево позива све одличне ученике да се поводом завршетка школске године , од 25. јуна до 31. августа 2018. године, бесплатно учлане у Библиотеку. На располагању вам је богат фонд књига, новина, часописа, стручне литературе, књижне и некњижне грађе. Постаните члан Библиотеке, довољно је да понесете сведочанство или ђачку књижицу.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750