Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Крај пута – Владимир Арсенијевић
Владимир Арсенијевић, књижевник из Београда и, још увек, најмлађи добитник НИН-ове награде за роман „У потпалубљу“, који је објављен безмало пре четврт века, први је гост новопокренутог серијала „Крај пута“. Циљ овог књижевног програма је упознавање краљевачке читалачке публике са истакнутим писцима из региона, са истог говорног подручја.

Детаљније...
 
Архитектонски путописи – Валенсија
Предавањем архитекте Вање Милојковић о Валенсији, настављен је циклус „Архитектонски путописи“ („Градови од којих се може учити“), нови програмски серијал који наша библиотека организује у сарадњи са Инжењерском комором Србије – Регионалним центром Краљево.

Детаљније...
 
Академско образовање у фотографији
Настављајући да обележава значајан јубилеј, век и по постојања, Народна библиотека у сарадњи са Фото-кино клубом Краљево, организовала је занимљиво предавање: Академско образовање у фотографији. О овој изузетно популарној теми, која је данас свуда присутна, говорили су председник Фото-кино клуба Краљево професор Владан Маринковић, Милица Шолајић-Поповић, која је завршила  основне и мастер студије на модулу Фотографија на Факултету Примењених уметности у Београду и Бранимир Миловановић, који је завршио Факултет драмских уметности –студијски програм - камера.

Детаљније...
 
Зелене библиотеке
У организацији Националне и свеучилишне књижнице у Загребу и Радне групе за зелене књижнице Хрватског књижничарског друштва, од 8. до 10. новембра, у Загребу је одржана 1. међународна конференција о зеленим библиотекама Let’s go green! Припадници библиотечке заједнице целог света и признати научници, стручњаци и активисти из различитих "зелених" области представили су најновија кретања у подручју развоја зелених библиотека и екологије. Учесници из више од 20 земаља разменили су искуства и примере добре праксе, истичући улогу библиотека у промовисању питања која се тичу одрживог развоја и заштите животне околине у целини.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 4

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750