Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Краљевчани у Новом Пазару
Народна библитека „Доситеј Обрадовић“ Нови Пазар у среду, 31. јануара уприличила је пригодни програм у којем је представљен рад установе у претходној години. Програм је био прилика да се окупе сви запослени у установи, појединци и организације са којима је библиотека сарађивала током претходне године, али и раније. Запослени на одељењима и службама кратким презентацијама упознали су присутне о свом раду у основној библиотечко-информационој делатности, али и у богатој културно-пропагандној и издвачкој делатности. 

Детаљније...
 
Живот је више од дима
Поводом националног дана без дуванског дима, наша едукативна радионица Мала школа здравља, коју заједнички организујемо са  Заводом за јавно здравље и Црвеним крстом Краљево, реализовала је програм под слоганом Живот је више од дима, чији је аутoр Дејан Алексић, песник и уредник у нашој Издавачкој делатности.

Детаљније...
 
Представљење часописа СИЗИФ
У Народној библиотеци „Стефан Првовенчани” Краљево представљен је најновији број часописа Сизиф. Реч је о краљевачком часопису за књижевност и културу чији је први број изашао у септембру 2015. године, a који поред домаћих аутора објављује текстове песника, прозаиста и критичара из Србије и региона. Издавач часописа и главни и одговорни уредник је Небојша Пандрц из Жиче.
 
Детаљније...
 
Медаља Друштва Свети Сава
Народна библиотека „Стефан Првовенчни“ Краљево добитник је Медаље Друштва „Свети Сава“ за 2017. годину. Друштво „Свети Сава“ је најстарије српско грађанско друштво, основано 1886. године, а обновљено о Савиндану 1994. године.
На свечаној светосавској свечаности, која је уприличена у суботу, 27. јануара,  у Народној библиотеци Србије, медаља је свечано уручена заменици директора Библиотеке Катарини Јаблановић.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следеће > Крај >>

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750