Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Стихови и лутке
Народна библиотека Стефан Првовенчани има дугогодишњу успешну сарадњу са Школом за основно и средње образовање Иво Лола Рибар из Краљева. Школа има 86 ученика са којима ради петнаестак дефектолога и олигофренопедагога. Са овим ученицима дружили су се данас песници Милоје Радовић и Милош Милишић, запослени у библиотеци.Они су радозналим малишанима казивали своје стихове, а Биљана Талић, глумица Краљевачког позоришта, извела је кратку луткарску представу.
 
Детаљније...
 
Представљање у Новом Пазару
Прошлог уторка у Народној библиотеци „Доситеј Обрадовић” отворена је изложба Стефан Првовенчани у књижевности и историографији наших колегиница Данке Спасојевић и Иване Хренко. Изложбу су отворили директор новопазарске библиотеке Елијас Реброња и директор краљевачке библиотеке Миша Милосављевић. Присутнима се потом обратила Ивана Хренко, која се посебно осврнула на најазанимљивије сегменте поставке и указала на труд који изискује једна тако свеобухватна а до краја неистражена тема као што су то живот и дело првог српског крунисаног краља.
 
Детаљније...
 
Наши библиотекари у Зеленој Гори
Од 5. до 9. новембра библиотекарке Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“, Катарина Јаблановић и Ивана Хренко, посетиле су Народну библиотеку „Норвид“ у Зеленој Гори у Пољској, са којом је наша библиотека 2014. године потписала Протокол о сарадњи. Сврха посете била је јачање културне и научне сарадње библиотекара из Зелене Горе и библиотекара из Краљева. Током свог боравка у овом граду наше колегинице имале су организоване студијске посете модерним и интересантним библиотекама у региону, које су уједно и носиоци најзначајнијих културних дешавања у овом војводству.

Детаљније...
 
Читалићи у Краљеву
Читалићи, пројекат посвећен  промовисању љубави и  читалаштву  представљен је у Народној библиотеци Стефан Првовенчани. У првом делу програма наступили су песникиње за децу Љиљана Крстић и  Надежда  Танасковић и ученици краљевачких школа и предшкоских група, укључених у овај важан читалачки пројекат. Потом су се веома бројној публици обратили чланови ауторског тима Читалића. Др Жељко Младеновић, психолог је посебну пажњу посветио психологији читања и улози просветних радника и библиотекара у стварању читачлачких навика код деце.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следеће > Крај >>

Јавне набавке

Вести

 
  • У петак, 6. октобра на Филолошком факултету у Београду, поводом Дана факултета, Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" Краљево уручена је Повеља захвалности за континуирану подршку и изузетну сарадњу у развоју науке о језику, књижевности и култури.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • У секцији Тематске области - изабрани линкови нудимо вам адресе сајтова из различитих области људских знања и делатности. Избор ће бити стално допуњаван.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 2

Пријатељи сајта

 
© 2017 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750