Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Европски дневник
Након веома успешно спроведених претходних конкурса, Делегација ЕУ у Србији је и ове године расписала, трећи по реду, конкурс за Европски дневник. Координаторка пројекта, Јована Божичковић, јуче је у Библиотеци краљевачким средњошколцима представила услове под којима могу да се пријаве за учешће.

Конкурс је отворен за све ученике средњих школа који желе да пошаљу радове на неку од понуђених тема: ЕУ и ја, ЕУ и Србија, Чувајмо нашу животну средину, Здрави стилови живота, Активно грађанство или Превенција насиља. Награда за ауторе најбољих радова и њихове менторе је путовање у једну или више европких замаља. Конкурс финансира Делегација ЕУ у Србији, док Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство за европске интеграције подржавају пројекат и учествују у припреми овог дневника. Ученици своје радове могу слати до 21. фебруара 2019.године.
Као овогодишњи добитници награде, својим вршњацима су се обратили и ученици ЕСТШ "Никола Тесла" из Краљева, преневши утиске са путовања, али и објаснивши како су дошли на идеју за свој рад под менторством професорке грађанског васпитања Иване Јаблановић.
 
6. децембар 2018.

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750