Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Литерарни конкурс Дан сећања – 14. октобар
У нашој библиотеци одржана је свечана додела награда ученицима основних и средњих школа награђених на Литерарном конкурсу који расписују Завичајно друштво Краљево и Друштво за српски језик и књижевност Краљево поводом обележавања годишњице страдања 14. октобра.

Пристигло је 47 радова ученика из 4 основне школе и 7 радова ученика из 2 средње школе. Жири, који су чинили професори српског језика, Марија Гавриловић, Данијела Николић Сурла и Ивана Хренко, истакао је да су ученици написали веома лепе, креативне и надахнуте радове, и захвалио се како њима, тако и професорима који су их подстакли и подржали.

Завичајно друштво Краљево и Друштво за српски језик и књижевност Краљево, захвалили су се институцијама нашег града које ову манифестацију помажу и подржавају дуги низ година.
У конкуренцији основних школа награђени су Божидар Бркић (1. место), Тара Ивковић (2. место) и Кристина Миљковић (3. место).
У конкуренцији средњих школа награђени су Кристина Мaркановић (1. место), Александар Вукомановић (2. место) и Вељко Живановић (3. место).
 
5. децембар 2018.

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750