Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Мала школа финансија
У оквиру серијала Мала школа финансија, стручни сарадници Народне банке Србије (НБС), Срећко Карановић и Милан Маљковић, одржали су предавање ученицима средње Економско-трговинске школе (смер - финансијски администратор). Циљ овог едукативног предавања је упознавање са основним карактеристикама финансијских производа и предностима и ризицима које они носе. Поред животно важних аспеката као што су штедња, осигурање, задуживање, стручњаци из НБС говорили су о правима које корисници финансијских услуга имају. Ђаци су упознати са институцијом НБС као друштвено одговорном у области финансијског образовања, тј. за које све проблеме и недоумице везане за финансијске призводе могу да јој се обрате и на који начин.

НБ Стефан Првовенчани и НБС, наставиће да информишу средњошколце о монетарној политици и финансијским производима и услугама. Стратешки циљ НБС је да развија и негује финансијску културу код младих, односно, да их оспособи за одговорно и етичко доношење финансијских одлука. Финансијски образовани корисници, боље разумеју концепт финансијских производа, уочавају и препознају финансијске ризике, имају свест о потреби да се осигурају од финансијске штете коју са собом носе изненадни догађаји и боље заштите од финансијских превара, истакли су наши гости.
 
3. децембар 2018. 

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750