Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Статистика у библиотеци
У oквиру реализације програма сталног стручног усавршавања радника у библиотечко-информационој делатности, у четвртак 1. новембра 2018. године, у простору Дечјег одељења краљевачке библиотеке одржан је акредитовани семинар за школске библиотекаре Рашког округа и у петак 2. новембра 2018. године у Народној библиотеци Ужице одржан је акредитовани семинар за школске библиотекаре Златиборског округа, који је одобрен НБ Стефан Првовенчани од стране ЗУОВ-а, под називом „Стручни библиотечко-информациони рад у библиотекама – вођење библиотечке статистике у складу са националном законском регулативом и међународним ISO стандардима за библиотечку статистику”.  У четвртак 1. новембра 2018. године у Краљеву је одржан и акредитовани програм од стране Народне библиотеке Србије за библиотекаре јавних библиотека под називом Библиотечка статистика и њено вођење”.

Предавања у оквиру семинара су одржале Марина Митрић, дипломирани библиотекар саветник, из Народне библиотеке Србије, Одељења за истраживање и развој библиотечко-информационог система – Матичног одељења и Наташа Антонијевић, виши дипломирани библиотекар, из НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево, Службе за развој библиотечке делатности и матичне послове.

Предавања су била актуелна по својим тематикама и присутнима су дала одговоре на текућа питања и недоумице које се односе на рад у школској и јавној библиотеци.

Изузетно садржајним и јасним предавањима присуствовали су радници на библиотечким пословима из Краљева, Врњачке Бање, Рашке, Тутина, Новог Пазара, Ужица, Сјенице, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Пријепоља, Сирогојна, Прибоја и Севојна.
 
6. новембар 2018.

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750