Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Библиотека на Сајму књига
Као и ранијих година, Библиотека се и овога пута представила на Међународном београдском сајму књига. Осим што је наступила као излагач, Библиотека је организовала и три програма на којима се говорило о њеним издањима.
У суботу, 27. октобра, у сали „Васко Попа” уредници Дејан Алексић и Живорад Недељковић су гооврили о песничким књигама које су 2018. објављене са знаком Повеље. Живорад Недељковић је користећи нетафору песничке владе представио њене актуелне министре: Драгана Јовановића Данилова, Дарка Даничића, Лазу Лазића, Драгана Ђоковића, Ненада Јовановића, Мирјану Стефановић, Радослава Миленковића, Слободана Јовића, Ранка Рисојевића и Д. Ј. Данилов, Дарко Даничић, Слободан Јовић и Драган Ђоковић окупљеним симпатизерима обратили су се својим новообјављеним стиховима.

У истом простору потом су представљене Повељине библиотеке Поезија настаје и Посед поетике. Уредница Ана Гвозденовић је разговарала са ауторима Драганом Хамовићем (Лица једнине), Александром Б. Лаковићем (Речи у сенци) и Јовицом Станковиће (Светлост скривеног Бога), чија је студија о уметничкој прози Николе Милошевића изазвала посебну пажњу.
 
29. октобар 2018.

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750