Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Библиотека на Сајму књига
Као и ранијих година, Библиотека се и овога пута представила на Међународном београдском сајму књига. Осим што је наступила као излагач, Библиотека је организовала и три програма на којима се говорило о њеним издањима.
У суботу, 27. октобра, у сали „Васко Попа” уредници Дејан Алексић и Живорад Недељковић су гооврили о песничким књигама које су 2018. објављене са знаком Повеље. Живорад Недељковић је користећи нетафору песничке владе представио њене актуелне министре: Драгана Јовановића Данилова, Дарка Даничића, Лазу Лазића, Драгана Ђоковића, Ненада Јовановића, Мирјану Стефановић, Радослава Миленковића, Слободана Јовића, Ранка Рисојевића и Д. Ј. Данилов, Дарко Даничић, Слободан Јовић и Драган Ђоковић окупљеним симпатизерима обратили су се својим новообјављеним стиховима.

У истом простору потом су представљене Повељине библиотеке Поезија настаје и Посед поетике. Уредница Ана Гвозденовић је разговарала са ауторима Драганом Хамовићем (Лица једнине), Александром Б. Лаковићем (Речи у сенци) и Јовицом Станковиће (Светлост скривеног Бога), чија је студија о уметничкој прози Николе Милошевића изазвала посебну пажњу.
 
29. октобар 2018.

 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 3

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750