Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Правилна исхрана − улагање у будућност
На нашем Дечјем одељењу по петнаести пут је програмски обележен 16.октобар, Светски дан хране, који се ове године у целом свету обележава под слоганом: „Правилна исхрана – улагање у будућност“. Бројној пулици се наjпре обратио др Александар Мацан, директор Завода за јавно здравље Краљево. Пошто се захвалио Библиотеци на дугогодишњој, успешној сарадњи у организовању програма здравственог просвећивања, рекао је да се Светски дан хране обележава под окриљем Светске организације за храну (FAO – Food and Agriculture Organization) и  да се реализује  у 150 земаља света. 
 
Др Драгана Милићевић, водитељ наше Мале школе здравља се посебно захвалила деци, родитељима, здравственим радницима, невладином сектору и установама које су учествовале у кампањи „Октобар месец правилне исхране“. Она је нагласила да нас највише  радују деца која сликом и речима изражавају своје виђење актулне ситуације у вези са исхраном, а затим је уручила награде ауторима најбољих ликовних и литерарних радова приспелих на конкурсу који је, овим поводом, расписао Завод за јавно здравље Краљево.
У уметничком делу програма су учествовали Милоје Радовић, писац за децу и ученици Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“− Одсек за традиционалну музику.
 
18. октобар 2018.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750