Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Правилна исхрана − улагање у будућност
На нашем Дечјем одељењу по петнаести пут је програмски обележен 16.октобар, Светски дан хране, који се ове године у целом свету обележава под слоганом: „Правилна исхрана – улагање у будућност“. Бројној пулици се наjпре обратио др Александар Мацан, директор Завода за јавно здравље Краљево. Пошто се захвалио Библиотеци на дугогодишњој, успешној сарадњи у организовању програма здравственог просвећивања, рекао је да се Светски дан хране обележава под окриљем Светске организације за храну (FAO – Food and Agriculture Organization) и  да се реализује  у 150 земаља света. 
 
Др Драгана Милићевић, водитељ наше Мале школе здравља се посебно захвалила деци, родитељима, здравственим радницима, невладином сектору и установама које су учествовале у кампањи „Октобар месец правилне исхране“. Она је нагласила да нас највише  радују деца која сликом и речима изражавају своје виђење актулне ситуације у вези са исхраном, а затим је уручила награде ауторима најбољих ликовних и литерарних радова приспелих на конкурсу који је, овим поводом, расписао Завод за јавно здравље Краљево.
У уметничком делу програма су учествовали Милоје Радовић, писац за децу и ученици Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“− Одсек за традиционалну музику.
 
18. октобар 2018.
 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750