Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Лазаревачки лауреати
На недавно завршеном Међународног фестивала хумора за децу у Лазаревцу, уручене су награде младим полазницима Књижевне радионице Народне библиотеке Стефан Првовенчани из Краљева. Реч је о ученицима краљевачких основних школа од првог до осмог разреда: Павлу Митровићу, Милици Видановић, Ксенији Вуловић, Уни Вукадиновић, Емилији Јукић, Ани Чекановић и Браниславу Јовановићу.

За свој прозни рад Павле Митровић је завредио Прву награду у категорији ученика првог разреда. Наша Књижевна радионица (Павле Митровић, Милица Видановић, Ксенија Вуловић, Уна Вукадиновић, Емилија Јукић, Ана Чекановић и Бранислав Јовановић) проглашена је Апсолутним победником Фестивала.
Осим младих литерата, Гашином дипломом која се додељује појединцима који су својим залагањем допринели угледу Фестивала, награђена је списатељица Гордана Тимотијевић, наша колегиница која води Књижевну радионицу.
На овом Фестивалу представљена је трећа књига Види чуда, заједничко издање наше Библиотеке и београдског Службеног гласника и књига Дејана Алексића Стижу блесе, чувајте се, за коју је овај познати песник и главни и одговорни уредник наше издавачке делатности награђен Златним Гашиним пером.
 
25. септембар 2018.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 3

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750