Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Цео свет је једна библиотека
Програм Цео свет је једна библиотека смо приредили поводом посете госпође Џорџине Вело, градоначелнице града Јужни Еуклид и цивилне делегације Националне гарде државе Охајо нашој библиотеци и нашем граду. Госте и бројну публику поздравио је Милоје Радовић, библиотекар саветник и аутор програма. Он је, између осталог, рекао: „ Ко жели да сазна све о једном граду, о једном народу, или о једној земљи прво треба да посети њихову библиотеку. Она је њихово тачно огледало. У њему се јасно види ко су били, ко су и шта су сада и шта ће бити сутра.“

У двојезичној, веома сликовитој презентацији приказана је кратка историја и култура два града и програмске делатности Дечјег одељења наше библиотеке, а затим се присутнима обратила градоначелница Јужног Еуклида госпођа Џорџина Вело. Захваљујући се на топлом пријему, она је посебно нагласила да је ово почетак једне добре сарадње установа културе и школа два града. Пошто је представила рад њихове библиотеке, градоначелница, као и цивилна делегација Националне гарде државе Охајо  одговарали су на бројна питања публике, посебно деце из основних школа „Јово Курсула“, „Свети Сава“ и „Живан Маричић“.
 
7. септембар 2018.

 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Број посетилаца тренутно је: 1

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750