Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Читање је путовање у знање
У нашем летњем програму посвећеном популаризацији књиге, читања и учења Лектира не боли, са децом из краљевачких основних школа дружиле су се списатељице Надежда Танасковић и Биљана Миљковић. О њиховом књижевном стваралаштву и дугогодишњем креативном раду са децом у нашој Библиотеци говорила је Љуба Радета, учитељица и водтељ наше Луткарске радионице. Она је позвала децу и њихове родитеље да се активно укључе у бројне читалачке акције и креативне радионице које организује Дечје одељење. Захвалила се учитељима краљевачких основних школа и библиотекарима на несебичној подршци и учешћу у прјекту Лектира не боли.

У програму је, поред песникиња, учествовало десет студената различитих факултета  који уче у нашим читаоницама. Они су деци говорили о радостима читања, учења и знања, о одрастању у библиотеци и о својим професионалним и животним циљевима чије остварење искључиво зависи од њих самих.
 
20. август 2018.
 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750