Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Студио "Лектира не боли"
У пројекту посвећеном популаризацији дечје књиге и читалачкој мотивацији Лектира не боли,  на нашем Дечјем одељењу отворен је причљиви телевизијски студио.  У веома маштовитој,  креативној, духовитој и  изнад свега иновативној популаризацији дечје књиге,  деца новинари, уз активно учешће дечје публике, разговарали су  о написаном и читалачком свету са писцем и библиотекаром Милојем Радовићем.

Поред деце и писца у програму су активно учествовале: Светлана Филиповић, професор српског језика у Основној школи „Јово Курсула“, Верица Павловић, учитељица у Основној школи „Бранко Радичевић“, огранак у Печеногу и Ана Милошевић, аутор пројекта , учитељица у Основној школи „Јово Курсула“. Она је поводом овог програма рекла: „Стваралачка енергија деце превазилази сва наша очекивања. Невероватна култура изражавања, спонтаност и сналажење у новим ситуацијама за малишане који су данас са нама, један су од доказа да онима који расту уз књиге истовремено расту самопоуздање, комуникативност, познавање матерњег језика, изражавање мисли и осећања и осталих вештина потребних за живот у двадесет првом веку.“
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750