Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Оливера Недељковић и причина деца
У прогамском серијалу Лектира не боли гостовала је Оливера Недељковић, писац за децу и одрасле и библиотекар саветник Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Чачаку. „Све што нас окружује је настало је и настаје из приче. Сви смо ми причина деца. Ко чита тај је вишеод других унашој свеопштој причи. Он увек може да учини  свет бољим и лепшим.Али,он то не сме да чини само за себе, него за све које зна и за оне које не зна“, поручила је, између осталог,  у надахнутој и веома поетичној беседи списатељица „Причиног детета“.Она је са великом радошћу одговарала на бројна занимљива, духовита и мудра питања њене читалачке публике, односно ученика краљевачких основних школа. 

Књижевно стваралаштво Оливере Недељковић су деци представили на изузетно креативан и иновативан начин, Наташа Распоповић, професор српског језика Гимназије у Врњачкој Бањи и Иван Милићевић, учитељ у Основној школи „Стефан Немања“ Студеница, истурено одељење Бзовик. 
 
7. август 2018.
 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750