Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Дружење са Горданом Малетић
Гост нашег летњег програма за децу Лектира не боли, који реализујемо у сарадњи са Краљевачким друштвом учитеља и Друштвом за српски језик Краљево, била је Гордана Малетић, писац за децу, уредник, приређивач и преводилац. Захваљујући савременој технологији, Гордана Малетић се из свога дома дружила  са својом најмлађом читалачком публиком. Деца краљевачких основних школа била су у реткој прилици да разговарају са списатељицом о књигама које је она написала у својој кући, али и о књигама које сада пише.

Водитељи кроз стваралаштво Гордане Малетић били су: Весна Ристовић, Данка Тешић, Весна Вујић, учитељице и Милоје Радовић, библиотекар саветник. Инспирисана разговором и књижевним стваралаштвом Гордане Малетић, деца су написала своју заједничку књигу и поклонила је Дечјем одељењу библиотеке.
Програм је настављен на градском тргу. О радостима читања у природи деци је говорио мр Мирослав Павловић, еколог, а Вукосава, омиљени пас вучјак који је чест гост у нашим програмима за децу, непогрешиво је  извршавала постављене јој задатке.
 
 

 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750