Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Дружење са Горданом Малетић
Гост нашег летњег програма за децу Лектира не боли, који реализујемо у сарадњи са Краљевачким друштвом учитеља и Друштвом за српски језик Краљево, била је Гордана Малетић, писац за децу, уредник, приређивач и преводилац. Захваљујући савременој технологији, Гордана Малетић се из свога дома дружила  са својом најмлађом читалачком публиком. Деца краљевачких основних школа била су у реткој прилици да разговарају са списатељицом о књигама које је она написала у својој кући, али и о књигама које сада пише.

Водитељи кроз стваралаштво Гордане Малетић били су: Весна Ристовић, Данка Тешић, Весна Вујић, учитељице и Милоје Радовић, библиотекар саветник. Инспирисана разговором и књижевним стваралаштвом Гордане Малетић, деца су написала своју заједничку књигу и поклонила је Дечјем одељењу библиотеке.
Програм је настављен на градском тргу. О радостима читања у природи деци је говорио мр Мирослав Павловић, еколог, а Вукосава, омиљени пас вучјак који је чест гост у нашим програмима за децу, непогрешиво је  извршавала постављене јој задатке.
 
 

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750