Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Повеља и додаци
На првим страницама новог броја часописа Повеља, у рубрици Прочеље, објављени су песнички и прозни прилози Мирјане Стефановић, Славољуба Марковића, Драгана Б. Ђоковића, Николе Живановића, Алмина Каплана, Душка Домановића и Ане Бојановић. У Премошћењима, резервисаним за преведену књижевност, налази се проза Џорџа Сондерса и Селин Делбек. Песников избор сачинила је Владислава Војиновић. У Понирањима Марко Недић пише о приповедачкој прози Васе Павковића, Наташа Павловић  ''О Мексику у оку Д.Х. Лоренса'', а Олга Токарчук како су настале њене Књиге Јаковљеве.

У рубрици Приступи о књигама Иване Димић, Срђана Срдића, Данила Николића, Угљеше Шајтинца, Дејана Вукићевића и Дејана Симоновића пишу Михајло Пантић, Јелена Кнежевић, Александра Ђурић, Драган Бабић, Добривоје Станојевић и Срђан Вучинић. У рубрици Поводом, Драгослав Кочовић, поводом 170 година од објављивања Његошевог Горског вијенца, сведочи о ''вредности'' у овом књижевно-философском делу.
У Позитиву о својих пет (не)снимљених фотографија говори Ален Бешић, док је Појмовник сачинио Марјан Чакаревић.
У додатку Препоручено објављујемо Избор из савремене прозе Арабијског полуострва, Изданци пустиње, који је приредио (и превео) Мирослав Б. Митровић. У додатку Види чуда песник Никола Вујчић пише о свом детињству, док у Појединачном Јана Алексић ''разговара'' са својим стиховима.
 
4. јун 2018.
 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750