Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Дуван слама срца
Мала школа здравља, радионица коју реализујемо са Заводом за јавно здравље и Црвеним крстом Краљево, обележила је Светски дан без дуванског дима. Водитељ радионице др Драгана Милићевић је на почетку истакла да је „дуван штетан за пушаче и непушаче. Он изазива болести срца и крвних судова који су водећи узрок смрти у свету и код нас. Утицај вршњака је најјачи у периоду адолесценције, а подучити младе да кажу  не  дувану и подучити их о штетности дуванског дима је управо нешто чиме се ова радионица бави пуних петнаест година“.

Михајло Јанковић и Мина Ћајић, представници Омладине Црвеног крста из  Краљева, су  документованоном видео презентацијом, креативно и упечатљиво, својим вршњацима из Основне школе „Светозар Марковић“ испричали причу о штетности дувана.
Они су, на крају предавања, позвали све важне државне институције, школе, установе и појединце да предузму конкретне кораке у смањивању ризика од настанка срчаних болести проузрокованих дуваном.
 
4. јун 2018.
 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750