Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

 

Библиотеке и циљеви одрживог развоја
У Универзитетској библиотеци Светозар Марковић у Београду, 28. и 29. маја, одржана је радионица Улога библиотека у остваривању УН Агенде 2030 и циљева одрживог развоја. Радионицу је организовало Библиотекарско друштво Србије у оквиру IFLA International Advocacy Programa регионалног пројекта.
Скуп су отворили проф.др Александар Јерков, директор УБ Светозар Марковић, др Богдан Трифуновић, председник БДС и Карла Херши, стална координаторка УН у Србији.

Нашу установу представљала је библиотекар Весна Милосављевић, која је имала прилику да колегама из више од двадесет пет библиотека из Србије као и гостима из Хрватског књижничарског друштва и Асоцијације информацијских стручњака БАМ из БиХ, представи неке од пројеката које НБ Стефан Првовенчани реализује, а повезани су са циљевима одрживог развоја. Библиотеке ове циљеве остварују кроз: приступ информацијама из различитих области, стицању нових вештина потребних за образовање и запослење, раном описмењавању и доживотном учењу, еколошким, креативним и другим радионицама са најмлађима, очувањем културног наслеђа кроз дигитализацију и друго.

Радионице су биле посвећене едукацији библиотекара у области  заговарања, друштвених иновација, медијског наступа, а све у циљу подизања свести о спровођењу седамнаест циљева одрживог развоја УН Агенде 2030.
 
4. јун 2018

 

150. година Читаонице


Јавне набавке

Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Препоручујемо

Шта да читам

Блог Краљевачки октобар

Општа документа

Препоручујемо сајт

Виртуелне изложбе

Тренутно на сајту

Пријатељи сајта

 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750