Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Како сам постао псето
Нова књига за децу Виолете Јовић „Како сам постао псето“, коју је издала угледна чачанска издавачка кућа књига за децу „Пчелица“, представљена је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“. О књизи је бројној публици говорио Милоје Радовић. Он је посебно нагласио да је „књига за децу Виолете Јовић „Како сам постао псето“ по свему  обично необична. То је њена књижевно суштаствена одредница. Обичност се огледа у избору теме, а необичност у настојању списатељице да читаоца увери, то она ради искрено и предано од прве до последње странице, у постојање ненаписаног у написаном. Ненаписано у написаном  је суштина сваке добре књижевности“. 

Виолета Јовић је, одговарајући на бројна питања полазника наше Књижевне радионице, посебно истакла да је писање за децу радост већа од свих других пишчевих радости.
У музичком делу програма учествовали су Косана Димитров, Ана Михајловић и предшколци Основне школе „Димитрије Туцовић“, а ученици првог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Врбе, из огранка у Ратини, су веома успешно дочарали судбину главног лика књиге пса Чарлија који је небригом његовог вланика постао псето Чапи.
 
21. мај 2018.

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750