Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Нови Управни одбор Народне библиотеке Србије
Протекле недеље Влада Републике Србије именовала нови Управни одбор Националне библиотеке. Међу новим члановима УО Народне библиотеке Србије налазе се двоје некадашњих директора НБ ''Стефан Првовенчани'' из Краљевља: Драгана Типсаревић, библиотекар саветник у пензији и др Драган Хамовић, виши научни сарадник у Институту за књижевност и уметност и специјални саветник министра културе и информисања. Поред двоје Краљевчана, у УО Народне библиотеке Србије именована је и др Драгана Грујић, доцент на београдском Филолошком факултету.

Нови председник УО Народне библиотеке Србије је писац мр Милош Јанковић, в.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (за људске ресурсе). Јанковић је до сада обављао дужности саветника у кабинету генералног директора ЈП ПТТ и члана Надзорног одбора  ''Сава центра'', био је уредник у ''Просвети'' и Беоштампи'', државни секратар у Министарству просвете, директор у издавачким кућама Нолит, БИГЗ, Слобода... За своје песничко стваралаштво више пута је награђиван.
 
7. мај 2018.
 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750