Почетна страна

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

 

Мала школа финансија
Наша библиотека наставила је сарадњу са Народном банком Србије и у оквиру серијала Мала школа финансија, организовала још једно предавање. Овог пута циљ је био едукација будућих корисника финансијских производа, тако да су средњошколци завршног разреда Економско-трговинске школе из Краљева, смер - комерцијалисти, били гости на предавању са својим професорима.

Поред важних питања као што: су штедња, осигурање, задуживање и како пословати са банком, стручњаци из Народне банке Србије, Срећко Карановић и Милан Маљковић, акценат су ставили на врло популарне теме. Ученике су упознали, како да конкуришу и добију стипендије и кредите које додељује Министарство просвете Републике Србије и шта садрже Омладински пакет рачуни које банке нуде младима.
Едукација кроз организовање оваквих предавања, трибина, радионица, показала се веома корисном, јер се ученици боље упознају са карактеристикама финансијских производа, предностима и ризицима које они носе.
 
27.04.2018.

 

150. година Читаонице


Вести

 
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" Краљево обавештава своје кориснике да је огранак у Матарушкој Бањи пресељен на нову адресу Жичка бр. 67.
  • Захваљујући Академској мрежи у краљевачкој библиотеци могуће је бесплатно коришћење интернета у семинарским читаоницама.
  • Обавештавамо незапослене и Краљевчане без сталних примања да се могу бесплатно учланити у Народну библиотеку ''Стефан Првовенчани''. Бесплатни упис вршимо на Позајмном одељењу (други спрат). Заинтересовани морају донети потврду о евиденцији незапослених при Националној служби запошљавања.
  • Народна библиотека "Стефан Првовенчани" врши међубиблиотечку позајмицу публикација из својих фондова и из фондова других библиотека у Србији и иностранству.
  • Наши чланови могу да користе услуге тзв. звучне библиотеке. Они могу да позајмљују компакт дискове на којима се налазе дела из домаће и стране књижевности. Звучна библиотека највише ће користити слепима и слабовидима. Одабрана дела казују наши најпознатији глумци.
  • Позивамо суграђане да се под повољним условима учлане у краљевачку библиотеку. Цена уписа за млађе од 14 година је 200, за старије 400 динара. Старији од 65 година и незапослени могу бесплатно добити нашу чланску карту. Вршимо и колективне уписе. За групу од 10 чланова и више, упис стаје 200, а за такву ученичку групу 100 динара по особи. Породични упис на годину дана кошта 100, а полугодишњи 250 динара по особи. Дневни упис кошта 50 динара. Добродошли. 
  • Пребацивањем базе података из тестног у реално окружење, кроз сегмент позајмица књига као дела програма COBISS, у краљевачкој Библиотеци омогућено је свим корисницима претраживање електронског каталога Библиотеке и увид да ли је књига, која их интересује,  доступна за коришћење или је на читању.


Повеља

Шта да читам

Пратите нас...

Блог Краљевачки октобар

Виртуелне изложбе

 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750